Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

CFR Cluj, eliminată la penalty-uri de Dinamo Zagreb! România este fără reprezentantă în UCL

Irina Aldea

Actualizat 26/08/2020 la 23:58 GMT+3

CFR Cluj a pierdut la penalty-uri în fața celor de la Dinamo Zagreb după ce în timpul regulamentar și după prelungiri cele două echipe au încheiat la egalitate (2-2).

CFR Cluj s-a calificat pentru a 2-a oară la rând în grupele Europa League

Credit imagine: Getty Images

CFR Cluj - Dinamo Zagreb 2-2 LIVETEXT

Dramatism la penalty-uri! După ce Golofca a avut ocazia să calfiice CFR-ul, Boli a ratat penalty-ul decisiv iar clujenii sunt eliminați din UEFA Champions League!
Min 120. Fluier final. Din nou! Avem așadar penalty-uri după 30 de minute lipsite de mari evenimente.
Min 108. Prelungirile cu siguranță nu s-au ridicat la nivelul primelor 90 de minute. Clujenii controlează partida și au reușit, cu greu, să fie și periculoși însă din nou ocazia nu a fost transformată. Penalty-urile par un scenariu plauzibil în acest moment.
Min 98. CFR domină până acum, dar fără să fie neapărat periculoasă. Aceeași apărare încăpățânată a croaților pune probleme. Ardelenii trebuie să fie mai atenți și la contraatacurilor oaspeților care pot aduce oricând un gol după cum am văzut mai devreme.
Min 92. GOOOOOOOOL CFR! Debeljuh a egalat pentru clujeni după o pasă perfectă a lui Rondon!
Min 88. CFR Cluj are posesia, dar ocaziile lipsesc. Croații țin cât mai mult de minge când au ocazia, dar clujenii nu găsesc creativitatea necesară pentru a trece de defensiva oaspeților.
Min 78. GOL DINAMO ZAGREB! CFR este surprinsă pe contraatac, croații au dat peste cap apărarea ardelenilor în doar trei jucători iar Kastrati a marcat cu poarta goală.
Min 64. GOOOOOL CFR! Pereira aduce egalarea pentru clujeni după o gafă a portarului croaților!
Min 52. CFR RATEAZĂ PENALTY! Portarul croaților salvează penalty-ul executat de Deac și respinge din nou imediat după! Dinamo Zagreb a rămas în 10 oameni, însă acesta a fost cu siguranță un moment decisiv al partidei. Depinde de elevii lui Dan Petrescu să gestioneze bine această situație.
Min 47. Început excelent de repriză pentru CFR. Rondon a scăpat singur pe partea dreaptă însă după ce a pătruns în careu a șutat puțin pe lângă poartă. Ardelenii au ieșit motivați de la cabine.
Min 45. Pauză la Cluj. Meciul a fost unul destul de echilibrat, cu ocazii de ambele părți. Mai multe în dreptul CFR-ului, însă elevii lui Dan Petrescu s-au încăpățânat să le rateze pe toate. De cealaltă parte croații au fost mai eficienți dar au și profitat de carențe în defensiva ardelenilor.
Min 32. CFR Cluj își creează ocazii pe care nu le și concretizează însă iar croații ar putea fi oricând periculoși pe contraatac. O să fie cu siguranță o pauză ”încinsă” în vestiarul ardelenilor, Dan Petrescu nu va ierta toate ocaziile ratate.
Min 26. Un nou corner, o nouă ocazie uriașă a CFR-ului! Boli era la 2 metri de poartă dar mingea i-a fost ”suflată” în ultima secundă de fundașul advers.
Min 22. CFR Cluj nu are până în acest moment niciun șut pe poartă, Dinamo Zagreb are două. De asemenea, croații au cinci șuturi spre poartă iar clujenii unul singur. Elevii lui Dan Petrescu au recăpătat posesia dar Dinamo se așază foarte bine în apărare reușind să blocheze orice culoar.
Min 19. Prima mare ocazie a CFR-ului! Deac este complet singur în careu la un corner dar șutează puțin pe lângă poartă, portarul croaților nu ar fi avut nicio șansă dacă mingea era plasată corespunzător. Clujenii dau semne de viață.
Min 17. O nouă acțiune periculoasă a croaților, tot pe partea stângă, zonă care pare să sufere la clujeni iar Dinamo profită din plin de acest lucru.
Min. 14. GOL DINAMO ZAGREB! Croații au deschis scorul prin Gojak după o greșeală a lui Bălgrădean. Dinamo Zagreb a pus încet, încet stăpânire pe meci.
Min 10. Dinamo Zagreb s-a apropiat și ea de poarta clujenilor, însă fără vreo ocazie importantă. Nu avem parte de cel mai spectaculos ritm în acest început de partidă.
Min 5. Început bun de meci pentru CFR care domină teritorial până în acest moment. Echipa lui Dan Petrescu pare stăpână pe situație, croații nu par dispuși să riște deocamdată.
Min 1. A început partida de la Cluj!

Echipele de start

CFR: Bălgrădean - Burcă, Vinicius, Boli, Camora - Djokovic, Bordeianu, Pereira - Chipciu, Debeljuh, Deac
Rezerve: Sandomierski - Susic, Golofca, Hoban, Cestor, Itu, Rondon
Antrenor: Dan Petrescu
Dinamo Zagreb: Livakovic - Stojanovic, Theophile, Dilaver, Leovac - Gojak, Ivanusec, Ademi, Orsic - Majer, Gavranovic
Rezerve: Cavlina - Mogarrami, Kastrati, Petkovic, Tolic, Burton, Gvardiol
Antrenor: Zoran Mamic

Preview CFR Cluj - Dinamo Zagreb

Campioana României, CFR Cluj, joacă azi în al doilea meci din preliminariile UEFA Champions League. Trupa lui Dan Petrescu va întâlni Dinamo Zagreb acasă, pe stadionul Dr. Constantin Rădulescu din Cluj, LIVE TEXT de la ora 21:00, pe eurosport.ro. Partida din Gruia se va disputa într-o singură manşă. Dacă îi va elimina pe croaţi, CFR va ajunge în turul 3 preliminar al UEFA Champions League. În cazul unei înfrângeri, ardelenii nu părăsesc Europa şi vor fi repartizaţi în turul 3 preliminar al Europa League.
CFR a obţinut o calificare facilă în turul secund preliminar al Champions League, după 2-0 în Malta, cu Floriana, însă pentru meciul de azi, lucrurile se complică, în faţă urmând a îi ieşi o formaţie de cu totul alt calibru, Dinamo Zagreb. Croaţii sunt favoriţi să se califice, fără îndoială, însă campioana României a demonstrat anul trecut că e capabilă de rezultate mari. În plus, elevii lui Dan Petrescu ar putea profita de faptul că la Dinamo Zagreb situaţia băncii tehnice nu e deloc una liniştită. Presa din Croația a transmis zilele trecute că Zoran Mamic este tentat cu oferte impresionante de la arabi şi ar putea să părăsească clubul.

CFR Cluj – Dinamo Zagreb, în turul doi preliminar al UEFA Champions League

Important de menționat este faptul că pentru Dinamo Zagreb va fi primul meci în noul sezon din Champions League, însă adversarii din această seară ai campioanei României au început deja noul sezon din Croația și l-au început cum nu se putea mai bine. După primele două etape scurse din campionatul Croației, Dinamo Zagreb are un golaveraj de 7-0. Echipa antrenată de Zoran Mamic a câștigat clar meciul cu vicecampioana Lokomotiv Zagreb, din prima rundă, scor 6-0, iar apoi s-a impus la limită pe terenul celor de la Istra 1961, scor 1-0.
Dinamo Zagreb
Unicul gol al meciului cu Istra a fost înscris din penalty, în minutul 87, de atacantul Bruno Petkovic (25 de ani), cotat la 11 milioane de euro de site-ul de specialitate transfermarkt.com. Totuși, trupa lui Mamic a avut un dezavantaj. Dinamo Zagreb a evoluat în inferioritate numerică din minutul 57, când mijlocașul Lirim Kastrati a fost eliminat pentru cumul de cartonașe galbene.

CFR Cluj – Dinamo Zagreb | Dan Petrescu, neîncrezător în șansele echipei lui

Înaintea meciului din Gruia, Dan Petrescu a fost vehement la conferința de presă, unde a declarat că șansele echipei sale sunt foarte mici, echipa croată fiind fără doar și poate superioarp în viziunea tehnicianului.Dan Petrescu a declarat că nu a avut timp suficient pentru a pregăti această întâlnire și crede că fotbalul croat este cu mult înainte celui românesc: "Meciul ăsta vine mult prea repede pentru noi, n-am avut timp de nimic. Ce fac în 6 zile, a trebuit să fac într-o zi. Am văzut 4 meciuri de-ale lui Dinamo Zagreb. Fotbalul croat e cu 22 de ani în faţa noastră, Dinamo Zagreb are cel puţin 90% sanse să meargă mai departe. Au de 100 de ori mai multe şanse ca noi să se califice".
Antrenorul ardelenilor și-a argumentat convingerile că Dinamo Zagreb este o echipă mult peste cea a CFR-ului și a dat ca exemplu bugetele celor 2 formații: "Vedem realitatea, ne uităm la statistici. Ce bani avem şi cu cât cumpărăm noi? În Croaţia cu cât se vând jucătorii? Noi nu avem bani, nimic, dar să-i rupem pe toţi. Eu sunt prost, eu exagerez. Eu sunt prostul proştilor în România!"
De altfel, Petrescu a fost azi criticat în Croația înaintea meciului cu Dinamo Zagreb de un fost elev de la Jiangsu Suning. Mijlocașul Sammir a fost antrenat de Dan Petrescu în China, la Jiangsu Suning, însă nu are aminitiri plăcute cu antrenorul român. Sammir l-a criticat pe Petrescu în presa din Croația și a spus despre el că este un antrenor preocupat doar de defensivă, care nu își dorește să joace fotbal.
CFR Cluj
"Am avut o relație corectă cu Dan Petrescu, dar nu-mi plăcea deloc fotbalul pe care îl jucam cu el. Ne apăram toții jucătorii, aveam trei mijlocași defensivi! Nu juca cu un decar. Toată tactica era să așteptăm o ocazie și să marcăm eventual un gol. N-am putut să mă exprim într-un astfel de joc, așa că nu prea am fost titular”, a spus Sammir.

CFR Cluj – Dinamo Zagreb | Zoran Mamic, rezervat înainte de meciul direct cu ardelenii

Antrenorul campioanei Croației, Zoran Mamic, a prefațat meciul pe care echipa sa îl va disputa în această seară cu CFR Cluj, în turul secund preliminar al UEFA Champions League. Antrenorul croaților se așteaptă la o partidă dificilă, dar spune că obiectivul trupei lui este victoria: "Vrem să câștigăm și să mergem mai departe. CFR Cluj n-a pierdut însă cu Sevilla, care a câștigat Europa League, și asta arată cât este de puternica. E o echipă solidă, compactă, agresivă, care realizează întreruperi fantastice de ritm. Va trebui să fim la un nivel foarte înalt pentru a câștiga acest joc", a spus Zoran Mamic, potrivit presei din Croația.
"Ca orice altă echipă, CFR Cluj are și puncte slabe, dar este greu să vorbim despre asta despre cineva care a ținut în șah campioana din Europa League. Sunt însă lucruri la care suntem mai buni și cred că vom arăta asta și vom progresa în turul următor", a adăugat acesta.

CFR Cluj – Dinamo Zagreb | Echipele probabile

  • CFR Cluj: 34. Bălgrădean - 16. Susici, 55. Vinicius, 3. Burcă, 45. Camora - 27. Chipciu, 37. Bordeianu, 8. Djokovici - 10. Deac, 99. Rondon, 18. V. Costache
  • Antrenor: Dan Petrescu
  • Dinamo Zagreb: 40. Livakovici - 30. Stojanovici, 28. Théophile-Catherine, 66. Dilaver, 22. Leovac - 5. Ademi, 13. Gojak - 92. Kądzior, 10. Majer, 99. Oršici - 21. B. Petkovici
  • Antrenor: Zoran Mamic
Alte detalii:
  • Arbitru: Antonio Carvalho
  • Asistenți: Bruno Jesus, Nuno Pereira (toți din Portugalia).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol