Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Chelsea - Real Madrid 2-0 LIVE: Mason Mount a trimis echipa lui Tuchel în finală

Nicu Savin

Actualizat 05/05/2021 la 23:54 GMT+3

După ce aseară City s-a calificat în prima sa finală UCL din istorie, câştigând cu 2-0 împotriva lui PSG, astăzi vom afla cealaltă finalistă care se va decide dintre Chelesa şi Real Madrid.

Timo Werner scores - FC Chelsea vs. Real Madrid

Credit imagine: Getty Images

Chelsea - Real Madrid 2-0 LIVETEXT

Min 65. Curg ocaziile pentru Chelsea! Kante și Havertz au ratat ocazii uriașe, iar Real domină posesia în aceste momente.
Min 34. Ocazie uriașă Real Madrid! Karim Benzema a lovit (aproape) impecabil cu capul însă Edouard Mendy a intervenit din nou decisiv.
Min 28. GOOOOOOL CHELSEA!! Kai Havertz a trimis în transversală, însă Timo Werner a fost primul care a reacționat și a îndeplinit o simplă formalitate cu poarta goală în față pentru a deschide scorul pentru londonezi.
Min 25. Ce ocazie Real Madrid! Karim Benzema s-a întors și a șutat extrem de periculos însă Mendy a intervenit decisiv. Cea mai mare ocazie a Realului de până acum.
Min 18. GOL ANULAT PENTRU CHELSEA! Timo Werner a crezut că și-a luat revanșa pentru ocazia ratată în tur, dar germanul a fost în poziție de offside atunci când a marcat. Chelsea a fost echipa mai periculoasă în ultimele minute.
Min 13. Prima ocazie a serii aparține lui Chelsea! Rudiger trimite un șut puternic de la distanță, care este respins însă de Courtois. Imediat după centrarea lui Mount este respinsă de belgian în corner. Real a avut posesia, dar englezii au fost primii mai periculoși.
Min 10. Real Madrid cu mingea, Chelsea cu ... faulturile. Echipa lui Tuchel a avut mai multe intrări destul de dure, posibil din dorința de a transmite un semnal încă de la început. Cu toate acestea, londonezii par resemnați să o lase pe Real să controleze ostilitățile deocamdată.
Min 5. Sunt doar șase grade la Londra, iar Real Madrid poartă neobișnuitele jambiere negre. Primele cinci minute au fost controlate de Real, fără vreo ocazie mare însă.
Min 1. A început partida de pe Stamford Bridge!
Echipele de start
Chelsea XI: Mendy, Christensen, Silva, Rudiger, Azpilicueta, Kante, Jorginho, Chilwell, Havertz, Werner, Mount
Real Madrid XI: Courtois, Mendy, Ramos, Militao, Nacho, Modric, Casemiro, Kroos, Hazard, Benzema, Junior Vinicius
Articol inițial scris de Romeo Ene
În tur, partida s-a terminat nedecis, scor 1-1, după ce Pulisic a deschis scorul, iar Karim Benzema a egalat.
Este un duel cu o încărcătură extraordinar de mare, miza fiind uriaşă pentru cei 2 tehnicieni, Thomas Tuchel şi Zinedine Zidane. Dacă cel din urmă este obişnuit cu astfel de partide, germanul se află în faţa unei provocări extrem de mari, iar o calificare ar reprezenta ceva de vis pentru Chelsea.

Thomas Tuchel, Chelsea-Manager

Chelsea - Real Madrid (ora 22:00) | Tuchel, față în față cu istoria

Numit antrenor al lui Chelsea în luna ianuarie, Thomas Tuchel a reuşit să obţină rezultate foarte bune pe banca englezilor. În Premier League se află pe locul 4, care duce în grupele Ligii Campionilor, iar semifinala de Champions League este un alt pas important pe care l-a realizat Tuchel.
Chelsea a controlat partida din Spania şi porneşte cu prima şansă la retur datorită golului pe care l-a marcat în deplasare. De cealaltă parte, Real Madrid este o echipă obişnuită cu performanţa la nivel de Champions League, fiind cea mai titrată echipă din această competiţie, cu 13 trofee. Trupa lui Zidane este implicată în lupta pentru titlu, fiind pe poziţia a doua, la 2 puncte de liderul Atletico.
Mijlocaşul Mateo Kovacic va reprezenta singura absenţă a lui Chelsea pentru acest duel. Croatul s-a accidentat în meciul din Premier League cu Palace, iar de atunci a ratat 6 partide. Olivier Giroud este cel mai bun marcator al lui Chelsea, acesta reuşind 6 goluri, urmat de neamţul Werner cu 3, Pulisic şi Hudson-Odoi cu 2.
Chelsea vine după 5 partide consecutive în care nu a pierdut, reuşind să se califice şi în finala FA Cup după ce a trecut de City în semifinale, scor 1-0. De cealaltă parte, Real Madrid are o serie impresionantă de 19 partide consecutive fără înfrângere în toate competiţiile.
Real Madrid's French forward Karim Benzema (R) celebrates after scoring during the UEFA Champions League semi-final first leg football match between Real Madrid and Chelsea at the Alfredo di Stefano stadium in Valdebebas, on the outskirts of Madrid, on Ap

Chelsea - Real Madrid (ora 22:00) | Oaspeții, obligați să înscrie

Pentru a avea şanse la calificarea în marea finală de la Istanbul, Real Madrid are nevoie de cel puţin un gol pe Stamford Bridge. Benzema este jucătorul pe care se bazează întreg sistemul construit de Zidane, el marcând şi în turul din Spania.
Cele 2 formaţii s-au mai întâlnit de 4 ori de-a lungul istoriei, Chelsea câştigând o singură dată, de 2 ori spaniolii, iar egalul a fost consemnat săptămâna trecută. Zidane are câteva absenţe importante şi nu se poate baza pe căpitanul Sergio Ramos la capacitate maximă, Mendy şi Carvajal. Practic linia defensiva va lipsi contra lui Chelsea. Din compartimentul median, Lucas şi Valverde nu vor putea ajuta echipa în vederea calificării în finală. Arbitrul partidei va fi Daniele Orsato.
După două sezoane dezamăgitoare, în care a părăsit competiția încă din "optimi", echipa pregătită de Zinedine Zidane este la un pas de o nouă finală, pierzând doar 2 din cele 16 pe care le-a disputat, o performanţă remarcabilă.
2012 este ultimul an în care Chelsea a ajuns în finala UCL, atunci când a şi câştigat trofeul. Real Madrid s-a calificat în finală în 4 ani de atunci, 2014, 2016, 2017 şi 2018.
Chelsea - Real Madrid | Echipe probabile
  • Chelsea: Mendy - Azpilicueta, Silva, Rudiger, Christensen, Chilwell - Jorginho, Kante - Pulisic, Werner, Mount
  • Real Madrid: Courtois - Nacho, Militao, Ramos, Mendy - Casemiro - Modric, Valverde, Kroos - Benzema, Hazard
Chelsea - Real Madrid va fi deseară, cu începere de la ora 22:00, iar cele mai importante aspecte de pe parcursul partidei le veți găsi în format LIVE TEXT pe eurosport.ro.

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo