Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

FRF intervine în scandalul de rasism provocat de Colțescu la PSG - Başakşehir! Reacția oficială

Irina Aldea

Publicat 09/12/2020 la 00:34 GMT+2

Meciul dintre PSG și Istanbul Basaksehir a fost întrerupt după ce Demba Ba l-a acuzat pe Sebastian Colțescu de rasism.

Sebastian Colțescu

Credit imagine: Getty Images

Arbitrul român Sebastian Colțescu este acuzat de rasism, după ce a folosit cuvântul " negru" la adresa unei persoane din staff-ul tehnic al echipei Istanbul Başakşehir. Partida de fotbal dintre PSG și Istanbul Başakşehir, contând pentru etapa a IV-a a Grupei H din UEFA Champions League, s-a întrerupt. Ambele echipe au părăsit terenul, în semn de protest față de arbitrul român Sebastian Colțescu.
Acesta a folosit cuvântul "negru" în încercarea de a identifica un jucător al turcilor care urma să primească un avertisment din partea arbitrului central, Hațegan. În timpul meciului dintre echipa franceză și cea turcă, cei de la Istanbul Başakşehir au protestat de mai multe ori față de deciziile arbitrului de centru, Ovidiu Hațegan, care l-a eliminat pe Pierre Webo, fost internaţional camerunez, antrenorul asistent al echipei turce. Cele două echipe au denunțat remarcile rasiste ale celui de-al patrulea arbitru, Sebastian Colțescu. Pierre Webo a primit cartonașul roșu de pe bancă în minutul 14, moment în care întreaga echipă a părăsit terenul.

Federația Română de Fotbal, reacție oficială în scandalul momentului

"Federația Română de Fotbal a luat act de cele întâmplate la partida din Liga Campionilor, PSG – Istanbul Bașakșehir, partidă întreruptă în minutul 14, în urma unui incident în care a fost implicat Sebastian Colțescu, cel de-al patrulea oficial al meciului.
Partida nu a mai continuat, iar UEFA va analiza incidentul. Federația Română de Fotbal așteaptă raportul forului de la Nyon pentru a afla exact cele petrecute și pentru a acționa în consecință! Federația Română de Fotbal se delimitează ferm de orice acțiune sau declarație cu tentă rasistă sau xenofobă", este reacția oficială a Federației Române de Fotbal.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo