Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Imaginea care îi va înfuria pe fanii lui Ronaldo! Ce a postat Barca înaintea meciului cu Juventus

Cosmin Cioboata

Publicat 08/12/2020 la 08:20 GMT+2

Lionel Messi și Cristiano Ronaldo se vor întâlni diseară (ora 22:00), după o pauză de mai bine de 2 ani. Cele două staruri se vor duela în meciul dintre Barcelona și Juventus, din ultima rundă a grupelor UEFA Champions League.

Lionel Messi vs Cristiano Ronaldo

Credit imagine: Eurosport

Barcelona și Juventus și-au asigurat deja locul în optimile Champions League, motiv pentru care partida de pe Camp Nou va avea numai un rol simbolic. Duelul va reprezenta cea de-a 36-a întâlnire directă dintre Ronaldo și Messi. Va fi prima partidă dintre cei doi coloși ai fotbalului, de când Cristiano s-a transferat la Juventus.
Barcelona a vrut să marcheze cum se cuvine meciul de lux programat diseară și a postat pe rețelele sociale o fotografie superbă cu Messi și Ronaldo. Desenul respectiv, care îi înfățișează pe cei doi super-fotbaliști în timp ce stau față în față și râd prietenește, a devenit virală în mediul online. Iar la acest lucru a contribuit și un detaliu observat de multă lume și care cu siguranță nu le-a convenit fanilor lui Cristiano.
În imaginea respectivă, pe oglinda din dreptul lui Messi, catalanii au scris cuvântul "G.O.A.T.", prescurtarea de la "Greatest Of All Time". Prin acest gest, cei de la Barca au vrut să fie siguri că oamenii înțeleg cine este "cel mai bun din toate timpurile".

Istoria confruntărilor directe dintre Messi și Cristiano Ronaldo

Cei doi foști rivali din campionatul Spaniei nu s-au mai întâlnit din 2018, de când Ronaldo juca la Real Madrid. În meciul tur dintre Juventus și Barcelona, din actuala stagiune europeană, Cristiano Ronaldo a lipsit după ce a fost testat pozitiv cu COVID-19.
De-a lungul timpului, Ronaldo și Messi s-au duelat de 35 de ori, iar bilanțul arată în felul următor: 16 victorii pentru Messi, 10 victorii pentru Ronaldo și 9 remize. În aceste meciuri, căpitanul Barcelonei a înscris 22 de goluri și a oferit 15 assist-uri, în timp ce starul portughez a marcat de 19 ori și a expediat o singură pasă decisivă.
Interesant este că Messi n-a mai reușit să înscrie în poarta Realului de când Cristiano a părăsit echipa de pe Santiago Bernabeu.
Istoria confruntărilor directe dintre Messi și Ronaldo a început pe vremea în care lusitanul îmbrăca tricoul lui Manchester United. În acea perioadă, cele două staruri ale fotbalului mondial s-au întâlnit de 3 ori, iar fiecare a câștigat câte un meci, în timp ce altul s-a încheiat la egalitate.
În cele 3 partide, disputate în UEFA Champions League, doar căpitanul Barcelonei a reușit să găsească drumul către gol. De cealaltă parte, Cristiano n-a reușit să facă diferența, fiind nevoit să aștepte să ajungă la Real ca să înscrie împotriva Barcelonei.
În ciuda formei excelente a lui CR7, tot Messi a fost jucătorul care a avut mai multe victorii și a marcat mai multe goluri în "El Clasico".
Bilanțul întâlnirilor directe dintre Messi și Ronaldo, în "El Clasico":
  • Messi: 30 de meciuri, 14 victorii, 8 egaluri, 8 înfrângeri, 20 de goluri, 14 assist-uri
  • Ronaldo: 30 de meciuri, 8 victorii, 8 egaluri, 14 înfrângeri, 18 goluri, 1 assist
Ultima întâlnire dintre Messi și Ronaldo a avut loc în sezonul 2017/2018 din La Liga. Barcelona și Real Madrid au încheiat la egalitate, scor 2-2, la capătul unui meci în care cei doi jucători de top au reușit să înscrie câte un gol.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo