Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Nici la Istanbul, nici în Anglia! Unde se poate juca finala Champions League

Andrei Bobeica

Publicat 10/05/2021 la 21:53 GMT+3

Guvernul Marii Britanii a decis în urmă cu câteva zile ca Turcia să intre pe lista roșie, ceea ce a îngreunat serios planurile pentru organizarea finalei Champions League la Istanbul, așa cum era planificat.

A view of the UEFA Champions League trophy

Credit imagine: Getty Images

UEFA a luat act de hotărârea autorităților britanice și i-a în calcul mutarea finalei dintre Chelsea și Manchester City chiar în insulă, variantă care ar fi pe placul ambelor formații combatante.

Negocieri în impas între UEFA și Guvernul britanic

În cursul acestei dimineți a avut loc o ședință între reprezentanții UEFA și cei ai guvernului de la Londra, pentru a se stabili condițiile în care cel mai așteptat meci al anului în Europa s-ar putea juca în Anglia.
Una dintre cele mai importante condiții puse de UEFA pentru a juca meciul în Anglia a fost ca autorităților engleze să garanteze că delegații forului european, mass-media și alte personalități care vor fi invitate la finală vor putea intra în Anglia, fără să stea în carantină.
Conform The Times, aici au intrat în impas negocierile dintre UEFA, Guvernul Marii Britanii și FA.
Guvernul britanic ar trebui să creeze derogări de la regulile de carantină pentru a facilita participarea a mai mult de 2.000 de persoane și nu ar fi de acord cu acest lucru.

Portugalia, favorită pentru Finala Ligii Campionilor

Astfel, UEFA ia în calcul desfășurarea finalei în Portugalia. Cele două orașe favorite pentru a găzdui finala Champions League sunt Lisabona și Porto.
Totuși, discuțiile vor continua și marți pentru a se ajunge la o decizie finală.
Știrea inițială

UEFA PUNE CONDIȚII CLARE PENTRU A MUTA FINALA CHAMPIONS LEAGUE ÎN ANGLIA

Conform presei engleze, forul european nu este împotriva mutării partidei în Anglia, dar pune condiții clare pentru a accepta acest lucru. Prima este legată de stadion, Wembley fiind singura arenă acceptată de cei de la UEFA. Acest lucru ar da însă peste cap planurile Federației Engleze, deoarece în week-end-ul respectiv este programată finala play-off-ului de promovare în Premier League.
Englezii țin foarte mult la tradiții, iar finala play-off-ului din Championship este de obicei un meci extrem de așteptat în Anglia. Totuși, acesta este un caz special și e foarte probabil ca părțile impicate să ajungă la un consens în cele din urmă.
De asemenea, cei de la UEFA le-au cerut autorităților engleze garanții că delegații forului european, mass-media și alte personalități care vor fi invitate la finală vor putea intra în Anglia, fără să stea în carantină.
În fine, ultima dorință a celor de la UEFA este legată de numărul de spectatori. Englezii trebuie să ofere garanția că cel puțin 25% din capacitatea stadionului Wembley va fi populată. Asta ar însema că 22.500 de spectatori vor putea asista la marele meci. Cifra nu ar trebui să fie o problemă pentru organizatori, deoarece este echivalentă cu cea pe care autoritățile au aprobat-o deja pentru meciurile de la EURO 2020.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo