Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

PSG - Bașakșehir, abandonat după scandalul de rasism provocat de Colțescu! Când se va relua meciul

Irina Aldea

Publicat 09/12/2020 la 00:50 GMT+2

Meciul dintre PSG și Istanbul Basaksehir a fost întrerupt după ce Demba Ba l-a acuzat pe Sebastian Colțescu de rasism.

Sebastian Colțescu

Credit imagine: Eurosport

Arbitrul român Sebastian Colțescu este acuzat de rasism, după ce a folosit cuvântul " negru" la adresa unei persoane din staff-ul tehnic al echipei Istanbul Başakşehir. Partida de fotbal dintre PSG și Istanbul Başakşehir, contând pentru etapa a IV-a a Grupei H din UEFA Champions League, s-a întrerupt. Ambele echipe au părăsit terenul, în semn de protest față de arbitrul român Sebastian Colțescu.
Acesta a folosit cuvântul "negru" în încercarea de a identifica un jucător al turcilor care urma să primească un avertisment din partea arbitrului central, Hațegan. În timpul meciului dintre echipa franceză și cea turcă, cei de la Istanbul Başakşehir au protestat de mai multe ori față de deciziile arbitrului de centru, Ovidiu Hațegan, care l-a eliminat pe Pierre Webo, fost internaţional camerunez, antrenorul asistent al echipei turce. Cele două echipe au denunțat remarcile rasiste ale celui de-al patrulea arbitru, Sebastian Colțescu. Pierre Webo a primit cartonașul roșu de pe bancă în minutul 14, moment în care întreaga echipă a părăsit terenul.

Când se va relua meciul PSG – Bașakșehir, abandonat după scandalul de rasism provocat de Colțescu

Imediat după ce meciul a fost întrerupt, iar cele două echipe au părăsit terenul, UEFA a convocat rapid o ședință pentru a lămuri situația și pentru a lua o decizie privind reluarea partidei. Jucătorii lui Bașakșehir au luat decizia de a nu mai intra pe teren în această seară, anunțul fiind făcut pe contul oficial de Twitter: "Jucătorii noștri au luat decizia de a NU reveni pe teren după ce "secundul" Pierre Webo a fost victima unei reacții rasiste a arbitrului de rezervă".
L'Equipe a anunțat ulterior faptul că partida va fi fără doar și poate amânată! Meciul urmează a se relua miercuri, de la ora 19:55, ora României. Francezii anunță că brigada de arbitri va fi schimbată, în urma scandalului de rasism provocat de arbitrul român, Sebastian Colțescu.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo