Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Real Madrid - Liverpool 3-1 LIVETEXT. Victorie clară pentru echipa lui Zidane

Nicu Savin

Actualizat 06/04/2021 la 23:55 GMT+3

Manchester City – Dortmund şi Real Madrid – Liverpool sunt primele meciuri din sferturile UEFA Champions League, 2 dueluri tari, cu o încărcătură foarte mare.

Modric controlando un balón en el Real Madrid-Liverpool

Credit imagine: Getty Images

Real Madrid - Liverpool 2-1 LIVETEXT

Min 51 GOOOOL LIVERPOOL! După un șut eșuat al lui Diogo Jota, Mohamed Salah a profitat și a redus din diferență după ce a rămas singur cu Courtois.
Min 43. Foarte aproape de 3-0! De data asta, Ozan Kabak e cel care greșește după o nouă pasă lungă excelentă, dar Asensio nu găsește poarta. Numai Real a existat în aceste prime 45 de minute.
Min. 36. GOOOOL REAL MADRID! O fază aproape trasă la indigo. Pasa excelentă a lui Toni Kroos este respinsă însă de această dată de Trent Alexander-Arnold, dar mingea ajunge la Asensio, cel care se găsește singur cu portarul și dublează avantajul madrilenilor.
Min 27. GOOOOL REAL MADRID! Toni Kroos a reușit o pasă absolut superbă, prin care a depășit întreaga defensivă a cormoranilor. Mingea a ajuns la Vinicius, brazilianul a preluat perfect pe piept și l-a executat apoi fără probleme pe Alisson pentru a deschide scorul.
Min 15. Cu toate acestea, tot Real este echipa care domină clar. Spaniolii au fost mai periculoși în acest prim sfert de oră.
Min 10. Acum vine și prima semi-ocazie a lui Liverpool, după o cursă periculoasă a lui Salah, însă egipteanul nu reușește să scape de Mendy.
Min 5. Real Madrid a început excelent acest meci și domină cu autoritate în primele minute.
Min 1. A început partida de la Madrid!
Echipele de start
Real Madrid XI: Courtois; Vázquez, Militão, Nacho, Mendy; Casemiro, Modrić, Kroos; Asensio, Vinícius, Benzema.
Liverpool XI: Alisson; Alexander-Arnold, Phillips, Kabak, Robertson; Fabinho, Wijnaldum, Keïta; Salah, Mané, Jota.
Articol inițial scris de Romeo Ene
Gazdele pornesc cu prima şansă în ambele dispute, ţinând cont de ultimele evoluţii, însă rămâne de văzut ce se va întâmpla în perspectiva returului de peste o săptămână.
Bayern – PSG şi Porto – Chelsea sunt celelalte partide din sferturile competiţiei. Haaland întâlneşte cea mai bună defensivă din lume, într-un duel ce se anunţă extrem de interesant, în timp ce în celălalt meci se va reedita finala Ligii Campionilor din 2018, câştigată de Real Madrid cu scorul de 3-1.
Ilkay Guendogan of Manchester City celebrates with Oleksandr Zinchenko (R) and Phil Foden (L)

Manchester City-Dortmund | Continuă "cetățenii" forma extraordinară?

Disputa dintre City şi Dortmund este interesantă din mai multe puncte de vedere. Referitor la recorduri, City are cea mai solidă defensivă din Europa, englezii primind un singur gol în actuala ediţie de UEFA Champions League, în grupe cu Porto. În rest, trupa lui Guardiola a bătut tot la 0 şi va fi foarte interesant de văzut cum va încerca apărarea spaniolului să blocheze unul dintre cei mai eficienţi atacanţi din Europa.
De asemenea, City este a 3-a formaţie din istoria UEFA Champions League care nu a primit gol 7 meciuri consecutive. De cealaltă parte, Erling Haaland este, probabil, cel mai dorit jucător în acest moment datorită evoluţiilor şi cifrelor sale. Vârful norvegian are 21 de goluri în campionat şi 5 pase decisive, iar, recent, a ajuns la 20 de goluri în primele 14 meciuri la ’’masa bogaților”, la doar 20 de ani. Norvegianul este jucătorul care a atins cel mai rapid această bornă istorică, înaintea unor jucători cu nume în fotbalul mondial, precum Thierry Henry, Zlatan Ibrahimovic, Lionel Messi sau Cristiano Ronaldo.
De asemenea, defensiva lui Guardiola va trebui să-i facă faţă golgheterului Ligii din acest sezon, cu 10 reuşite. Haaland a reuşit să fie decisiv pentru Dortmund în dubla cu Sevilla, acolo unde a înscris 4 goluri în cele 2 manşe. Are o medie de un gol la 50 de minute jucate în Liga Campionilor, cea mai ridicată dintre fotbaliștii cu cel puțin 18 reușite.
picture

Champions League, programul sferturilor de finală

Manchester City, aproape campioană. Dortmund, departe de locurile de Champions League

City pleacă cu prima şansă datorită faptului că ''cetăţenii'' au posibilitatea de a se concentra exclusiv pe Liga Campionilor, deoarece în Premier League sunt aproape campioni, având un avans de 14 puncte faţă de locul 2, ocupat de United. În schimb, Dortmund se află pe locul 5 şi luptă pentru a ocupa un loc de Champions League la finalul sezonului, fiind la 7 lungimi distanţă de Frankfurt, care ocupă ultimul loc care trimite în cea mai importantă competiţie din Europa.
City are 5 victorii consecutive fără să primească gol, în timp ce Dortmund traversează o perioadă nefastă, având 2 partide la rând în care a făcut un egal cu Koln şi a pierdut pe teren propriu cu Frankfurt.
City a trecut în optimi de 'Gladbach fără emoţii, după 2 victorii cu acelaşi scor, 2-0. În schimb, Dortmund a reuşit să depăşească Sevilla, după 5-4 la general, Haaland marcând 4 din cele 5 goluri pentru Dortmund. Din punct de vedere al tehnicienilor, englezii au un avantaj în persoana lui Guardiola, care este obişnuit cu performanţa, cu trofee Champions League, în timp ce Terzic va părăsi echipa la finalul sezonului indiferent de rezultatele obţinute.Cele 2 formaţii nu s-au mai întâlnit în Champions League din 2012, atunci când Dortmund a câştigat cu 1-0, iar meciul din Anglia s-a terminat nedecis, scor 1-1, în faza grupelor competiţiei. Dortmund are mai multe absenţe pentru această partidă, cum ar fi Moukoko, Sancho, Schmelzer, Witsel şi Zagadou, accidentaţi.Ilkay Gundogan continuă să strălucească, a ajuns la 16 reușite în toate competițiile, performanță ce n-a mai atins-o până acum.
Rămâne de văzut cum se va descurca Erling Haaland, care cel mai probabil va pleca la sfârşitul sezonului, în faţa apărării lui City, care a primit un singur gol în actuala ediţie de Champions League şi care are cea mai bună apărare din Premier League. Ovidiu Haţegan va conduce acest meci.
Manchester City-Dortmund, echipele probabile:
Manchester City: Ederson – Cancelo, Dias, Stones, Mendy – Rodri, Gundogan, De Bruyne – Silva, Sterling, Foden
Borussia Dortmund: Hitz – Can, Akanji, Hummels, Guerreiro – Delaney, Bellingham, Dahoud – Hazard, Haaland, Reus
picture

#ETalks Champions League revine cu meciuri spectaculoase în sferturile de finală

Real Madrid-Liverpool | Finala UCL din 2018, duel cu repetiție

Real Madrid şi Liverpool se vor întâlni în celălalt meci al serii din sferturile Ligii Campionilor. Este un duel cu atât mai interesant, cu cât cele două formaţii s-au întâlnit în finala competiţiei de acum 3 sezoane, câştigată de Real cu 3-1 la capătul unui meci extrem de spectaculos.
Confruntarea va rămâne în istorie prin faultul comis de Sergio Ramos la Salah, în urma căruia egipteanul nu a mai putut continua. Astfel, deşi începuse foarte bine partida, Liverpool s-a văzut privată de aportul celui mai bun jucător încă din prima parte.
Ca dezastrul să fie complet pentru formaţia care în 2019 avea totuşi să câştige UCL, Karius a fost eroul negativ al meciului, comiţând două gafe care nu vor fi uitate prea curând de fanii englezi.
Confruntarea cu Liverpool a fost poate ultimul mare meci al lui Bale în tricoul lui Real Madrid. Intrat din postura de rezervă, galezul care joacă acum la Tottenham reuşea o dublă şi aducea "urecheata" în capitala Spaniei. Atacantul de bandă a fost primul jucător cu două goluri marcate într-o finală UCL care a intrat pe teren pe parcursul meciului.
Care va fi rezultatul meciului Real Madrid-Liverpool?

Real Madrid-Liverpool | Obiective diferite pentru cele 2 echipe în campionat

Real Madrid şi Liverpool au parte de evoluţii diametral opuse în campionat. Dacă spaniolii sunt implicaţi în lupta pentru titlu în La Liga, fiind la 3 puncte de liderul Atletico, de cealaltă parte trupa lui Klopp riscă să rateze cupele europene în sezonul viitor. Liverpool a câştigat în ultima etapă pe terenul lui Arsenal, scor 0-3, însă trupa lui Klopp se află pe un modest loc 6, la egalitate cu locul 5, ocupat de Tottenham, ultimul care trimite în grupele Europa League. ‘’Cormoranii’’ se află la 2 puncte de Chelsea, echipa care echipă ultimul loc de Champions League.
Liverpool este într-o revenire de formă, având 3 victorii consecutive cu ajutorul cărora a recuperat câteva puncte faţă de echipele aflate pe poziţiile fruntaşe. Totuşi, englezii ar putea fi depăşiţi în clasament de West Ham şi Everton în cazul în care îşi vor câştiga partidele restante. Rămâne de văzut dacă formaţia lui Klopp va reuşi să câştige Liga Campionilor pentru a-şi asigura un loc în cea mai importantă competiţie intercluburi din Europa pentru sezonul viitor.
Cele două echipe au câștigat împreună patru din ultimele cinci ediții de Champions League (Real de 3 ori și Liverpool o dată).Los Blancos nu s-au mai încurcat în optimi, trecând lejer de Atalanta cu o dublă victorie (1-0, 3-1). De cealaltă parte, Liverpool a trecut în optimi de Leipzig cu o dublă victorie cu scorul de 2-0.
Zidane nu se va putea baza pe serviciile căpitanului Sergio Ramos, acesta fiind accidentat. Vor mai lipsi Dani Carvajal și Federico Valverde şi Hazard, aceștia venind după accidentări ceva mai vechi. De la Liverpool vor lipsi în continuare Jordan Henderson, Joel Matip, Joe Gomez și Virgil van Dijk, aceștia suferind de accidentări de lungă durată. Real Madrid a câştigat ultimele 3 dispute directe cu Liverpool. Arbitrul întâlnirii va fi Felix Brych.
Real Madrid-Liverpool, echipele probabile:
Real Madrid: Courtois; Varane, Militao, Nacho; Vazquez, Modric, Casemiro, Kroos, Mendy; Vinicius, Benzema
Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold, Phillips, Kabak, Robertson; Thiago, Fabinho, Wijnaldum; Salah, Firmino, Mane
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo