Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Fulham a promovat în Premier League, după un singur sezon petrecut în Championship

Cosmin Cioboata

Actualizat 05/08/2020 la 00:31 GMT+3

Fulham s-a impus împotriva lui Brentford, scor 2-0, în playoff-ul pentru promovarea în Premier League. Așadar, formația pregătită de Scott Parker revine în prima ligă după un sezon petrecut în Championship.

Fulham a promovat în Premier League, după ce s-a impus cu 2-1 împotriva lui Brentford, în finala playoff-ului din Championship

Credit imagine: Getty Images

Bryan a deschis scorul în minutul 105, când a trimis înșelător dintr-o lovitură liberă de la peste 25 de metri, la colțul scurt. Raya, portarul lui Brentford, s-a poziționat defectuos și n-a putut interveni. Tot Bryan a marcat și golul secund al lui Fulham în minutul 117, după ce a driblat întreaga defensivă a "albinelor" și a trimis cu mult calm pe lângă portar.
Dalsgaard a redus din diferență în minutul 120+4, cu o lovitură de cap, însă mult prea târziu pentru ca Brentford să mai poată spera la egalare.
Fulham a încheiat pe locul 4 în sezonul regulat din liga secundă engleză, cu 81 de puncte. Formația londoneză a înregistrat 23 de victorii, 12 egaluri și 11 înfrângeri în cele 46 de etape, ratând pe final promovarea directă. Fulham a remizat de 2 ori în ultimele 3 runde și a terminat stagiunea la 2 puncte sub West Brom, echipa de pe locul secund.
Aleksandar Mitrovic, atacantul lui Fulham, a fost cel mai bun marcator al sezonului din Championship, cu 26 de goluri.

Cum a revenit Fulham în Premier League

În semifinalele playoff-ului, Fulham a dat piept cu Cardiff. Trupa lui Parker s-a impus în tur, pe terenul galezilor, scor 2-0, prin golurile lui Onomah (min. 49) și Kebano (min 90+1). În manșa retur, de la Londra, Cardiff a deschis scorul în minutul 8, prin Nelson. Fulham a egalat la un minut după aceea, iar la pauză s-a intrat cu 1-1.
Formația galeză a revenit în avantaj în debutul reprizei secunde, însă Fulham a gestionat excelent meciul și s-a calificat în finala playoff-ului cu scorul general de 3-2 (2-0/1-2). Leeds și West Brom sunt celelalte două cluburi promovate în Premier League.
Fulham a retrogradat în Championsip la finalul sezonului 2018/2019, când a încheiat pe penultimul loc în Premier League, la 10 puncte sub "linia roșie". Fanii londonezi au avut de așteptat un singur an pentru a-și vedea din nou favoriții pe primă scenă din Anglia.

Fulham, două finale majore în istoria de 141 de ani

De-a lungul istoriei sale de 141 de ani, Fulham n-a reușit să câștige vreun trofeu major. Cea mai mare performanță a londonezilor pe plan intern a fost bifată în 1975, când au ajuns până în finala Cupei Angliei, pierzând în fața lui West Ham. În cupele europene, Fulham a reușit să se califice în finala Europa League, unde a fost învinsă de Atletico Madrid.
Lotul lui Fulham:
  • Portari: Marcus Bettinelli, Marek Rodák, Jordan Archer
  • Fundași: Michael Hector, Denis Odoi, Alfie Mawson, Tim Ream, Maxime Le Marchand, Cyrus Christie, Joe Bryan, Steven Sessegnon
  • Mijlocași: Kevin McDonald, Neeskens Kebano, Stefan Johansen, Tom Cairney, Harry Arter, Harrison Reed, Josh Onomah, Luca de la Torre
  • Atacanți: Aleksandar Mitrovic, Bobby Decordova-Reid, Ivan Cavaleiro, Anthony Knockaert, Aboubakar Kamara
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo