Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ce se întâmplă în Championship? Fanii lui Norwich pot vedea meciurile de pe stadion

Ion Alexandru

Publicat 24/10/2020 la 07:42 GMT+3

Fanii lui Norwich a primit o veste bună. Clubul le oferă posibilitatea de a vedea meciurile din stadion. Asta în ciuda interdicției dictate de Guvernul de la Londra penbtru următoarele 6 luni.

Norwich City cheamă fanii la stadion pentru a vedea meciul echipei la....tv

Credit imagine: Getty Images

Revenirea fanilor pe stadioanele din Anglia a fost programată pentru luna octombrie, dar noile reglementări medicale cauzate de un nou val de infectări cu coronavirus au dus la amânarea acestui lucru. Premierul Boris Johnson a anunțat că fanii se vor putea întoarce pe stadionele din Anglia abia peste 6 luni.

Norwich invocă o excepție și cheamă fanii la stadion

În septenbrie, clubul din Norwich a fost "cobaiul" unui experiment prin care 1000 de fani au putut vedea meciul echipei lor împotriva lui Preston North End de pe stadion. A fost o partidă pe care Norwich a jucat-o în deplasare, iar fanii, respectând normele impuse de medici, au susținut echipa de la tv, dar din stadion.
În ciuda restricțiilor impune de Guvern, Norwich vrea să continue această acțiune și invocă o altă regulă pe care Guvernul o impune.
Fanii lui Norwich pot vedea aceste partide de la tv, cu respectarea normelor de distanțare socială, dar și cu ochii pe locurile lor din tribuna de la Carrow Road.
"Este situație bizară, dar suntem într-o perioadă ciudată a istoriei. Putem vedea meciurile la tv, dar nu putem intra pe stadion pentru a fi alături de jucători" a spus unul dintre fani.
Într-o situație asemănătoare sunt și fanii lui West Ham care au voie să se strângă și să vadă împreună meciul cu Manchester City, dar într-un cinema din Londra.

Revenirea fanilor pe stadioane mai periculoasă decât urmărirea unei conferințe?

Pandemia de coronavirus este un moment extrem de periculos și de delicat în istorie, dar măsurile contracdictorii luate de autorități duc la confuzie.
Un exemplu este lansarea cărții lui Arsene Wenger în teatrul London Palladium. Peste 1000 de oameni au fost unul lângă celălalt în două seri consecutive pentru că Guvernul de la Londra permite acest lucru. Trebuie luat în considerare că această lansare de carte a fost într-un loc închis, nu pe un stadion, unde fanii au putea beneficia și de faptul că se joacă afară.
Este evident că numărul în creștere, peste tot în lume, de infectați cu COVID-19 este un motiv foarte serios de îngrijorare. Faptul că fanii nu sunt acceptați, încă, pe stadioanele din Anglia nu este un lucru greșit, dar problema este alta. Regulile impuse de diverse structuri guvernamentale se contrazic și nu au o linie clară în acest moment.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo