Revenirea fanilor pe stadioanele din Anglia a fost programată pentru luna octombrie, dar noile reglementări medicale cauzate de un nou val de infectări cu coronavirus au dus la amânarea acestui lucru. Premierul Boris Johnson a anunțat că fanii se vor putea întoarce pe stadionele din Anglia abia peste 6 luni.

Norwich invocă o excepție și cheamă fanii la stadion

În septenbrie, clubul din Norwich a fost "cobaiul" unui experiment prin care 1000 de fani au putut vedea meciul echipei lor împotriva lui Preston North End de pe stadion. A fost o partidă pe care Norwich a jucat-o în deplasare, iar fanii, respectând normele impuse de medici, au susținut echipa de la tv, dar din stadion.
Premier League
Ilkay Gundogan pleacă de la City după 6 ani și e aproape de a semna cu un alt club uriaș
ACUM O ZI
În ciuda restricțiilor impune de Guvern, Norwich vrea să continue această acțiune și invocă o altă regulă pe care Guvernul o impune.
Fanii lui Norwich pot vedea aceste partide de la tv, cu respectarea normelor de distanțare socială, dar și cu ochii pe locurile lor din tribuna de la Carrow Road.
"Este situație bizară, dar suntem într-o perioadă ciudată a istoriei. Putem vedea meciurile la tv, dar nu putem intra pe stadion pentru a fi alături de jucători" a spus unul dintre fani.
Într-o situație asemănătoare sunt și fanii lui West Ham care au voie să se strângă și să vadă împreună meciul cu Manchester City, dar într-un cinema din Londra.

Revenirea fanilor pe stadioane mai periculoasă decât urmărirea unei conferințe?

Pandemia de coronavirus este un moment extrem de periculos și de delicat în istorie, dar măsurile contracdictorii luate de autorități duc la confuzie.
Un exemplu este lansarea cărții lui Arsene Wenger în teatrul London Palladium. Peste 1000 de oameni au fost unul lângă celălalt în două seri consecutive pentru că Guvernul de la Londra permite acest lucru. Trebuie luat în considerare că această lansare de carte a fost într-un loc închis, nu pe un stadion, unde fanii au putea beneficia și de faptul că se joacă afară.
Este evident că numărul în creștere, peste tot în lume, de infectați cu COVID-19 este un motiv foarte serios de îngrijorare. Faptul că fanii nu sunt acceptați, încă, pe stadioanele din Anglia nu este un lucru greșit, dar problema este alta. Regulile impuse de diverse structuri guvernamentale se contrazic și nu au o linie clară în acest moment.
Premier League
Moment istoric. Guardiola i-a transmis unui jucător al lui City că e liber să își caute echipă
IERI LA 04:49
Premier League
Pep Guardiola, ferm după egalul lui Manchester City cu West Ham! "Pot să vă asigur de ceva"
15/05/2022 LA 18:46