AFC Bournemouth este a 2-a echipă care și-a asigurat locul în Premier League în sezonul viitor, după Fulham. "Cireșele" aveau nevoie de o victorie cu Nottingham Forest pentru îndeplinirea obiectivului, iar aceasta a fost obținută cu greu.
"Pădurarii" erau la 3 puncte de Bournemouth, iar o victorie ar fi creat un suspans formidabil în ultima etapă. Meciul de pe Vitality Stadium a fost unul echilibrat, dar gazdele au obținut cele 3 puncte printr-un gol marcat de Kieffer Moore în minutil 83, după o schemă excelent aplicată în urma unei faze fixe.
The Emirates FA Cup
Jurgen Klopp a dezvăluit motivul pentru care Mane nu a jucat în meciul lui Liverpool din FA Cup
21/03/2022 LA 13:28
Oaspeții nu au mai putut reveni și s-a terminat 1-0 pentru Bournemouth. Imediat după fluierul final, fanii au declanșat nebunia și au invadat terenul, oferind imagini cua devărat emoționante.

Bournemouth a revenit în Premier League

Așadar, Bournemouth a revenit în Premier League după numai două sezoane. În sezonul trecut, Bournemouth a terminat pe locul 6 în Championship și a pierdut în semifinalele barajului contra lui Brentford (1-0 și 1-3).
Principalul artizan al acestei promovări este fără îndoială Scott Parker, care a fost numit în vara anului trecut la Bournemouth. Acesta este la a 2-a performanță de acest gen în numai 3 ani de caroeră, după ce în 2020 a dus-o și pe Fulham pe prima scenă, dar a părăsit formația londoenză după retrogradarea din sezonul trecut.
Nottingham Forest va încerca să revină după 23 de ani în Premier League prin intermediul barajului. Huddersfield e sigură de prezența la acest baraj, în timp ce Sheffield United, Luton și Middlesbrough se vor bate pentru celelalte două locuri în ultima etapă.
The Emirates FA Cup
Liverpool s-a calificat în semifinalele FA Cup! Se va duela cu City pentru un loc în finală
20/03/2022 LA 14:43
Championship
Bournemouth – de la liderul detașat din Championship la o serie de înfrângeri în ultimele două luni
17/01/2022 LA 12:30