Articol scris de Radu Florea
Bournemouth, sub conducerea lui Eddie Howe, a reușit să surprindă pe toată lumea atunci când, în anul 2015, a promovat în Premier League pentru prima oară în istorie. Au urmat cinci ani de succes pentru "cireșe", care au rezistat în mod neașteptat în prima ligă engleză, reușind chiar să termine pe un surprinzător loc 9 în sezonul 2016-2017.
După retrogradarea din anul 2020 și demiterea lui Eddie Howe din vara aceluiași an, Bournemouth ajunsese din nou în a doua ligă după o pauză de cinci sezoane, însă, de această dată fără talismanul norocos, antrenorul care preluase echipa din a patra ligă și o condusese cu o măiestrie ieșită din comun către elita fotbalului englez.
Championship
Bournemouth, a 2-a echipă promovată în Premier League! "Cireșele" revin pe prima scenă după doi ani
03/05/2022 LA 20:37
Cu toții ne așteptam ca după vara anului 2020 Bournemouth să urmeze o pantă descendentă având în vedere că Eddie Howe plecase de la echipă și investițiile în transferuri ale "cireșelor" nu erau atât de mari ca cele ale altor echipe care se luptă pentru promovarea în prima ligă. Cu toate acestea, după doar un sezon în Championhip, Scott Parker, fostul antrenor al lui Fulham, a fost numit în funcția de manager al lui Bournemouth.
Luna august a fost una oscilantă pentru Scott Parker, Bournemouth obținând 3 egaluri și 2 victorii, pentru ca în septembrie să câștige 13 puncte din 15 posibile. Forma foarte bună începută odată cu partida contra lui Barnsley (3-0) din data de 11 septembrie a continuat și în luna octombrie, lună în care "cireșele" au obținut cinci victorii din cinci meciuri, primind un singur gol.
Astfel, echipa lui Parker se afla pe prima poziție în Championship după primele 15 etape, la cinci puncte distanță de Fulham, echipa de pe locul 2. Luând în considerare apărarea foarte bună și victoriile pe linie ale lui Bournemouth din începutul acestui sezon, specialiștii dădeau echipa antrenată de Parker ca și promovată în sezonul viitor de Premier League.
Citește și:

Forma slabă a lui Bournemouth din ultimele două luni

După entuziasmul conferit de victoriile obținute în primele 15 etape, au urmat două luni de rezultate dezamăgitoare pentru echipa din sudul Marii Britanii. În lunile noiembrie și decembrie, Bournemouth a câștigat doar trei partide, fiind învinsă de patru ori, pentru a termina la egalitate trei meciuri.
În unicul meci disputat în luna ianuarie, mai exact week-endul trecut, Bournemouth a fost învinsă cu 3-2 de către Luton Town, echipă aflată în a doua jumătate a clasamentului din a doua ligă engleză. Apărarea care impresiona la începutul sezonului pare de nerecunoscut, Bournemouth încasând nu mai puțin de 15 goluri în ultimele 11 partide.
În acest moment, "cireșele" se află pe poziția a doua în clasament, la două puncte în spatele liderului Fulham și la egalitate cu echipa de pe locul 3, Blackburn. Pentru a putea promova la finalul acestui sezon, Scott Parker trebuie să reorganizeze apărarea care a fost atât de vulnerabilă în ultima perioadă și să le confere elevilor săi încrederea că pot repeta rezultatele din începutul acestui sezon.
Premier League
Ştim prima echipă promovată în Premier League? Scott Parker face minuni la noua echipă
01/11/2021 LA 06:59
The Emirates FA Cup
Cupa Angliei | Barnsley-Chelsea 0-1. Londonezii completează tabloul sferturilor de finală
09/02/2021 LA 17:04