Gareth Bale s-a despărțit recent de Real Madrid, iar zvonurile despre retragerea sa au fost tot mai abundente în ultima vreme. Atacantul își va continua, însă, cariera cel puțin o jumătate de an.
Galezul s-a calificat cu naționala Țării Galilor la Campionatul Mondial din Qatar și vrea să iasă din scenă cu o evoluție bună la competiția supremă din fotbalul mondial, una la care reprezentativa britanică nu a mai participat din 1958.
În aceste condiții, Bale va semna în această vară, din postura de jucător liber de contract, cu o echipă care îi va oferi siguranța că va juca constant, pentru a ajunge astfel în formă optimă la turneul final din noiembrie-decembrie.
MLS
Cine sunt cei mai bine plătiți 10 jucători din istoria MLS! Bale sau Beckham nu se află pe listă
01/07/2022 LA 11:34
Jurnaliștii de la BBC au anunțat că oficialii lui Cardiff City, formație care joacă în Championship, au intensificat negocierile pentru galezul de 32 de ani. Pe urmele fostului jucător de pe Bernabeu se află, însă, și alte cluburi, iar o decizie nu a fost încă luată.
Este clar că cei de la Cardiff nu i-ar putea acorda un salariu pe măsura celui încasat la Real Madrid. În Spania, Bale câștiga aproape 700.000 de euro pe săptămână, adică aproape cât încasează toată echipa din capitala Țării Galilor.
Banii nu sunt, însă, un factor atât de important pentru fotbalist, care ar putea lua în considerare faptul că familia sa locuiește în Cardiff.
În plus, conform sursei citate, Bale este conștient că transferul la o astfel de echipă i-ar permite să aleagă în ce meciuri vrea sau nu să joace, luându-și timp de odihnă și recuperare pentru turneul final din Qatar atunci când simte nevoia.
Citește și:

GARETH BALE, ÎN DISCUȚII ȘI CU GETAFE

Potrivit unor informații de la începutul acestei luni, galezul pare dispus să continue în Spania, un campionat pe care îl cunoaște foarte bine și unde consideră că se poate pregăti cum se cuvine pentru Mondial. Agentul său l-a propus la Atletico Madrid, dar formația de pe Wanda Metroplitano l-a refuzat.
Bale ar putea juca, însă, în La Liga în sezonul următor, el fiind în discuții cu Getafe. Președintele micuței formații madrilene a confirmat că Bale i-a fost propus și urmează să ia o decizie împreună cu antrenorul Quique Sanchez Flores și cu ceilalți oameni din conducere.
"E adevărat. Acum 45 de minute am vorbit cu agentul lui Gareth Bale. Trebuie să studiem propunerea împreună cu antrenorul și cu conducerea sportivă", a declarat Angel Torres, citat de Marca.
Faptul că Bale este dispus să joace la Getafe dovedește clar că galezul se gândește serios la retragere după Campionatul Mondial. După ce Țara Galilor a obținut biletele pentru turneul final, fotbalistul a dat de înțeles că se va retrage în iarnă sau cel târziu anul viitor.
Întrebat dacă această calificare i-a amânat puțin momentul retragerii, Gareth Bale a oferit un răspuns elocvent: "Da, pentru puțin!".
Fotbal
A început oficial perioada de mercato! Cele mai tari mutări care pot avea loc pe bani puțini
01/07/2022 LA 09:39
Fotbal
LIVEBLOG Mercato 2022 | În sfârșit, vești bune pentru Ten Hag. Man United, gata de primul transfer
20/06/2022 LA 09:37