Notthingham Forest a câștigat finala play-off-ului din Championship, numit de englezi cel mai scum meci din lume deoarece învingătoarea are asigurate 100 de milioane de £, suma minimă pe care o primește anual fiecare formație din Premier League.
"Pădurarii" au înfruntat-o pe Huddersfield, formație care terminase pe locul 3 în Championship. Meciul de pe Wembley a fost decis de autogolul lui Levi Colwill din minutul 43, care a deviat ghinionist în propria poartă.
Championship
Bournemouth, a 2-a echipă promovată în Premier League! "Cireșele" revin pe prima scenă după doi ani
03/05/2022 LA 20:37
Huddersfield a încercat fără succes să egaleze, Forest apărându-se cu exactitate pe tot parcursul reprizei secunde.

Nottingham Forest a revenit în Premier League după 23 de ani

Așadar, Nottingham Forest a revenit în Premier League după o pauză de 23 de ani, perioadă în care fosta campioană a Europei (a câștigat Cupa Campionilor de două ori, în1979 și 1980) a jucat câțiva ani chiar și în League One (Liga a 3-a din Anglia).
De notat că această promovare părea imposibilă la un moment dat. După 7 etape, Nottingham Forest avea un singur punct și suferise deja 6 înfrângeri. Abia în etapa cu numărul 8, "pădurarii" au obținut primul succes, culmea, chiar împotriva formației pe care a învins-o azi la baraj Huddersfield. La jumătatea stagiunii, situația nu era deloc una roz, echipa aflându-se în afara locurilor de baraj, la două puncte în spatele celor de la Queens Park Rangers, care erau pe locul 6. Totuși, datorită evoluțiilor constante, Steve Cooper a redresat echipa la timp, iar finalul de sezon reprezintp o mare sărbătoare pentru toată suflarea "Garibaldi".
În afara antrenorului Steve Cooper, principalii artizani ai acestei promovări istorice au fost galezul Brennan Johnson și jamaicanul Lewis Grabban. Primul a marcat 16 goluri în actualul sezon, acesta izbutind să ofere și 9 assist-uri, asta în condițiile în care joacă pe postul de mijlocaș ofensiv. Al doilea a contribuit cu 12 goluri și a profitat probabil de ultima șansă de a juca în Premier League, el având deja 34 de ani. Evoluții lăudabile a avut și Ryan Yates, mijlocașul care a fost format și crescut de Nottingham Forest. Acesta a marcat 8 goluri în acest sezon de Championship.
Nottingham Forest este astfel a 3-a echipă care a promovat în acest sezon în Premier League, după Fulham și Bournemouth.
The Emirates FA Cup
Jurgen Klopp a dezvăluit motivul pentru care Mane nu a jucat în meciul lui Liverpool din FA Cup
21/03/2022 LA 13:28
The Emirates FA Cup
Liverpool s-a calificat în semifinalele FA Cup! Se va duela cu City pentru un loc în finală
20/03/2022 LA 14:43