Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

El este primul jucător dorit de Rooney la Birmingham! Cei doi au fost coechipieri la națională

Bianca Dumitru

Publicat 15/10/2023 la 21:26 GMT+3

Wayne Rooney a semnat în această săptămână cu Birmingham, unde are obiectivul de a promova în Premier League. Antrenorul vrea să-și întărească echipa cu un portar de 30 de ani, alături de care a evoluat într-un meci al naționalei Angliei.

Wayne Rooney

Credit imagine: Getty Images

Wayne Rooney s-a întors în această săptămână în fotbalul englez, semnând cu cei de la Birmingham la doar 3 zile după despărțirea de DC United.
Presa din Anglia a anunțat acum care este primul transfer pe care și-l dorește antrenorul la noua sa echipă. Conform celor de la Daily Mail, care citează The Sun, Rooney ar fi pus ochii pe Jack Butland, portarul celor de la Rangers.
Goalkeeper-ul de 30 de ani și-a început cariera la Birmingham, iar în vara acestui an a semnat cu scoțienii, după ce a mai trecut pe la Stoke City, Leeds, Derby, Crystal Palace și Manchester United.
Deși este titular la Rangers, Butland este dorit de Rooney din ianuarie, mutare care nu ar fi foarte greu de obținut în condițiile în care portarul a început să se gândească la viitorul său, după ce actuala sa echipă s-a despărțit de Michael Beale, antrenorul care l-a convins în vară să semneze.
Wayne Rooney și Jack Butland au fost coechipieri într-un meci al naționalei Angliei, în noiembrie 2015, Rooney fiind căpitanul echipei în victoria cu 2-0 cu Franța, iar portarul fiind trimis între buturi la pauză.
Citește și:

WAYNE RONNEY VA ÎNCERCA SĂ O PROMOVEZE PE BIRMINGHAM ÎN PREMIER LEAGUE

Fostul mare atacant a revenit în această săptămână în fotbalul englez, la Birmingham City. Rooney a fost convins de proiectul pe termen lung al clubului și a semnat un contract pe 3 ani și jumătate, până în vara lui 2027, având obiectivul de a promova în Premier League.
Birmingham City nu a mai jucat pe prima scenă a fotbalului englez din sezonul 2010/11, la finele căruia a terminat pe locul 18 și a retrogradat. În anul imediat următor, "albaștrii" au terminat pe locul 4 în Championship, dar au ratat promovarea prin intermediul play-off-ului (au pierdut în semifinale cu Blackpool, 2-3 la general).
De atunci, Birmingham nu s-a mai luptat în niciun an la promovare și chiar a fost în pericol să retrogradeze în League One (liga a 3-a engleză) în câteva rânduri. În sezonul trecut, gruparea din West Midlands a terminat pe locul 17 în Championship.
Rooney nu este străin de liga secundă din Anglia, deoarece el și-a început cariera de antrenor la Derby County, unde a stat între noiembrie 2020 și iunie 2022 și de unde a plecat din cauza problemelor financiare ale echipei.
Debutul lui Wayne Ronney pe banca lui Birmingham va avea loc pe 21 octombrie, la duelul din deplasare cu Middlesbrough, din a 12-a etapă din Championship.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo