Chapecoense a câștigat meciul cu Figueirense, scor 2-1, în etapa a 34-a din liga secundă a Braziliei și a obținut promovarea matematică în Serie A.

Moccelin Paulinho a deschis scorul pentru "Chape" în minutul 22, după o pasă oferită de Ribeiro. Derlan a dublat avantajul gazdelor în minutul 66, iar Figueriense a redus din diferență în minutul 84, prin Goncalves, din penalty.

Scottish Championship
Discursul bizar al lui Neil Lennon. De ce crede că există o conspirație împotriva lui Celtic
PESTE 25 MINUTE

S-a încheiat 2-1 pentru Chapecoense, rezultat în urma căruia formația care în 2016 și-a pierdut aproape toți jucătorii într-un teribil accident aviatic a revenit în prima ligă a Braziliei.

Cu 4 etapa rămase până la final, "Chape" se află pe locul 2, cu 66 de puncte, și nu mai poate pierde primele 4 poziții care asigură promovarea în Serie A.

"Ne-am întors! Suntem în Serie A! N-a fost ușor să ajungem aici. A fost mult mai greu decât ne-am imaginat. Dar cu muncă, dedicare, unitate și, cel mai important, putere din ceruri, Chapecoense și-a ținut promisiunea", au scris cei de la Chapecoense, pe contul de Twitter, după ce și-au asigurat promovarea.

Chapecoense, victima tragicului accident aviatic din 2016, a revenit în prima ligă din Brazilia

Chapecoense s-a aflat în prim-planul fotbalului, într-un mod tragic, pe 28 noiembrie 2016, când avionul în care se afla echipa braziliană s-a prăbușit în apropiere de Medellin (Columbia). 71 dintre cei 77 de pasageri au decedat în urma accidentului, iar numai 3 jucători ai lui Chapecoense au supraviețuit.

"Chape" urma să joace finala Cupei Sudamericana împotriva lui Atletico National, în Columbia, însă, din păcate, jucătorii brazilieni n-au mai apucat să lupte pentru trofeu. În semn de respect, Atletico Nacional a solicitat ca prestigiosul trofeu să meargă în vitrina lui Chapecoense, lucru care s-a și întâmplat.

În ciuda tragediei care a lovit clubul, Chapecoense a reușit să formeze o nouă echipă competitivă cu care să continue în Serie A până în iarna anului 2019, moment în care a retrogradat în liga a doua.

"Chape" n-a renunțat la luptă și a muncit din greu ca să revină pe prima scenă a fotbalului din Brazilia, iar obiectivul a fost în cele din urmă atins aseară.

Liga
Ce ne arată precedentul: cât va fi suspendat Lionel Messi după cartonașul roșu din Supercupa Spaniei
ACUM 43 MINUTE
Fotbal
Premier League | Rezumatul meciului Manchester City - Crystal Palace 4-0
ACUM O ORĂ