Jucătoarele lui Chelsea au cucerit cel de-al 4-lea titlu din ultimii 6 ani, în detrimentul lui Manchester City, care era lider în Women's Super League în momentul în care pandemia a oprit fotbalul din Anglia. Oficialii campionatului feminin au hotărât să încheie definitiv sezonul, utilizând sistemul "puncte/meci" pentru a decide campioana și echipa retrogradată.

Chelsea, campioana Angliei la fotbal feminin

În momentul în care sezonul a fost întrerupt, Chelsea se afla pe locul secund, cu un singur punct mai puțin decât liderul Manchester City. Cu toate acestea, londonezele reușiseră un parcurs fără înfrângere în stagiunea curentă: 12 victorii și 3 egaluri. De cealaltă parte, liderul City suferise 2 înfrângeri în cele 16 meciuri disputate, dintre care una chiar în fața lui Chelsea. Mai mult, formația de pe Stamford Bridge avea și un meci mai puțin disputat, lucru care a contat enorm în stabilirea campioanei.
Liga
Un fost jucător al Barcelonei, declarații sincere: "Nu-mi păsa că eram rezervă! Am devenit milionar"
ACUM 2 ORE
Conform sistemului "puncte/meci", Chelsea a obținut un punctaj mai bun decât contracandidata de pe Eithad, reușind să adauge în palmares al 4-lea trofeu suprem din ultimii 6 ani, după cele cucerite în 2015, 2017 și 2018.

Liverpool

, retrogradată din

campionatul

de fotbal

feminin al Angliei

În același timp, metoda respectivă a dus la retrogradarea lui Liverpool, echipă care a reușit să adune numai 6 puncte în cele 14 meciuri disputate. Jucătoarele de pe Anfield se aflau pe ultimul loc în momentul opririi stagiunii, cu un singur punct în urma lui Birmingham. În locul lui Liverpool, în Women's Super League va promova Aston Villa.
Clasamentul final din Women's Super League:
https://i.eurosport.com/2020/06/05/2828679.png
https://i.eurosport.com/2020/06/04/2828131.jpg
Fotbal
Rădoi și Chiricheș nu au votat cu Lewandowski! Pe cine au preferat românii la Gala FIFA Best
ACUM 2 ORE
Premier League
Newcastle vrea să mai dea o lovitură! Cine e starul de la PSG pe care au pus ochii
ACUM 3 ORE