Realitatea impactului sancțiunilor impusă clubului Chelsea va ieși în evidență sâmbătă, atunci când echipa lui Thomas Tuchel nu va putea călători cu avionul în deplasarea de la Middlesbrough, pentru meciul din sferturile de finală ale FA Cup, informează Daily Mail.
Soluția este o călătorie dus-întors de 10 ore cu autocarul, constând în 536 de mile (862 km) de la baza lor de antrenament până la Riverside Stadium.
Roman Abramovich, proprietarul clubului, a fost sancținat de guvernul Marii Britanii din cauza legăturilor strânse cu președintele rus Vladimir Putin, iar clubul funcționează acum în baza unei licențe speciale. Printre altele, nu are voie să cheltuie mai mult de un plafon de 20.000 de lire sterline pentru o deplasare.
Fotbal
Antonio Conte, ademenit cu 6 transferuri de marcă pentru a continua la Tottenham! Lista londonezilor
ACUM O ORĂ
Primul meci al lui Chelsea în deplasare este miercuri, la Lille, în Liga Campionilor, dar problemele de călătorie au fost rezolvate înainte de aplicarea sancțiunilor. Dar deplasarea de sâmbătă la Middlesbrough va fi afectată. Plafonul de 20.000 de lire nu acoperă costurile de închiriere pentru un avion.

Jucătorii lui Chelsea sunt dispuși să-și plătească deplasarea cu avionul

Vorbind înaintea meciului de miercuri seara din Liga Campionilor, din optimile de finală de la Lille, Thomas Tuchel a confirmat că pregătirile vor fi diferite odată cu încheierea călătoriei în Franța:
"Vrem să găsim soluții, vrem să jucăm meciul de sâmbătă la fel de mult cât vrem să jucăm și în Liga Campionilor. Dar este greu să aranjezi lucrurile în cel mai bun mod posibil pentru FA Cup. Nu este vorba despre lux. Acesta este doar un nivel profesionist al sportului, avem pauză de două zile între meciuri, cu posibilități de a avea accidentări. Pentru un astfel de program este mai bine să călătorești cu un avion decât cu autocarul".
Vorbind despre problemele de călătorie apărute, Kai Havertz a susținut că va plăti bucuros din propriul buzunar pentru a călători la Middlesbrough și la jocurile viitoare: "Aș plăti, nicio problemă. Nu este mare lucru pentru noi. Să ai parte de meciuri, este cel mai important. Există momente mai grele în lume decât să te îngrijoreze că mergi cu avionul sau autocarul la meciurile de deplasare".
Chelsea traversează o perioadă pe care nu și-a imaginat-o niciodată în această eră modernă a fotbalului. Toată suflarea Albaștrilor speră însă că gruparea va fi preluată cât mai curând de un alt investitor, iar situația va reveni la normal.
Liga Campionilor UEFA
Mbappe, subiect închis pentru Ancelotti! Ce a răspuns când a fost întrebat de atacantul francez
ACUM 2 ORE
Liga Națiunilor UEFA
Edi Iordănescu a anunțat lotul României pentru Liga Națiunilor! Surprizele selecționerului
ACUM 3 ORE