Conform DailyMail, Chelsea oferă, pentru început, 40 de milioane de euro pentru transferul jucătorului, însă Barcelona își dorește o sumă mult mai mare. Mai mult decât atât, și Bayern Munchen este interesată de serviciile mijlocașului care nu a impresionat pe Camp Nou prin evoluțiile sale.
Barcelona l-a transferat pe Frenkie de Jong de la Ajax, în urmă cu 2 ani, contra sumei de 86 de milioane de euro: 75 de milioane de euro + 11 milioane bonusuri).
Barcelona și-ar dori 60 de milioane de euro pentru olandez, dar ar putea scădea din pretenții în funcție de ofertele pe care le va primi.
Serie A
Fanii lui Milan declanșează isteria în Italia! Prețul biletelor la meciul cu Sassuolo a explodat
ACUM 10 MINUTE

de Jong, pe picior de plecare de la Barcelona

Chelsea se luptă cu Bayern Munchen pentru transferul lui de Jong, potrivit aceleiași surse. Mijlocașul olandez a reprezentat o dezamăgire majoră pe Camp Nou din momentul în care a sosit în Spania, în noiembrie 2019.
Chiar dacă jucătorul de 24 de ani este titular incontestabil în echipa lui Xavi, el nu s-a ridicat la pretențiile unui club care a plătit aproape 90 de milioane de euro pe el.
Ținând cont de situația financiară dificilă pe care o traversează Barcelona, clubul ar fi dispus să renunțe la mai mulți jucători pentru a echilibra bugetul. Ferran Torres a putut fi înregistrat numai după ce Umtiti a acceptat înjumătățirea salariului.
Citește și:
Barcelona ar fi dispusă să reducă din pretenții când vine vorba de suma transferului lui de Jong, astfel, în contextul în care Chelsea ar mări oferta, transferul s-ar putea realiza.
Integrarea tinerilor Gavi, în vârstă de 17 ani și Nico Gonzalez (20 de ani) la centrul terenului, i-au întărit opțiunile lui Xavi în acea zonă a terenului, iar cedarea lui de Jong nu ar reprezenta o problemă atât de mare.
Antrenorul lui Bayern Munchen, Julian Nagelsmann, este cunoscut ca fiind un admirator al lui De Jong și ar fi cerut clubului să verifice dacă se poate încheia o înțelegere cu jucătorul.
Mijlocașul are 10 goluri și 14 pase decisive în 117 partide pentru catalani. Rămâne de văzut dacă de Jong va pleca de la Barcelona în această iarnă sau va continua pe Camp Nou.
Odată cu plecarea lui de Jong, Barcelona ar putea să facă rost de bani pentru a-l transfera pe Erling Haaland, în vară, cu 75 de milioane de euro.
Olandezul este cotat de site-ul Transfermarkt la 70 de milioane de euro.
Bundesliga
Bayern, negocieri avansate pentru transferul lui Dembele! Care e poziția francezului
ACUM 29 MINUTE
Europa League
Calificarea echipei Rangers în finala Europa League, cea mai mare realizare din istoria clubului
ACUM 35 MINUTE