Toate ligile de fotbal din Europa s-au oprit odată cu pandemia de coronavirus; nu și campionatul din Belarus, acolo unde a început noul sezon, chiar săptămâna trecută, în ciuda crizei prin care Europa trece în acest moment. Autoritățile din Belarus le recomandă cetățenilor să nu intre în panică și nu iau nicio măsură în contextul provocat de pandemia de coronavirus.
Ieri a avut loc chiar derby-ului Capitalei, dintre FC Minsk și Dinamo Minsk, câștigat de gazde, scor 3-2. În ciuda problemelor resimțite de celelalte țări europene, suporterii din Belarus n-au avut nicio problemă și au umplut stadionul, ca într-o zi de derby obișnuită. Aproximativ 3.000 de spectatori au fost prezenți în tribune, umplând la arena la capacitate maximă.
L'Equipe a vrut să afle de ce jucătorii nu fac front comun împotriva disputării partidelor, în condițiile în care ei sunt printre cei mai expuși, lucru demonstrat de situația existentă în Italia, după Atalanta - Valencia. Sub protecția anonimatului, un fotbalist care joacă în Belarus a explicat că banii sunt mult mai importanți, în contextul în care primele de meci sunt de cele mai multe ori mai mari decât salariile anuale. Evident, e vorba de o atitudine pe care mulți o consideră iresponsabilă, dar e greu să judecăm din exterior.
Cupa Mondială FIFA
Belgia ratează șansa de a se califica în optimi încă din etapa a 2-a. Maroc a câștigat cu 2-0
ACUM 2 MINUTE
"De multe ori, primele de meci sunt mai mari decât salariile lunare fixe, în medie de o mie de dolari. Iar jucătorii contează pe aceste sume. Unii nu-și pot gestiona banii și rămân fără ei la o săptămână de la plată. Când ai o asemenea mentalitate, chiar dacă ți se spune că te așteaptă moartea afară, joci", a spus fotbalistul, potrivit L'Equipe.

Englezii, șocați de ignoranța din Belarus

Jurnaliștii englezi au luat și ei atitudine în legătură cu situația din Belarus și s-au declarat șocați de lipsa măsurilor și de discursul președintelui Aleksandr Lukashenko, care a declarat că va învinge pandemia de coronavirus cu tractorul. "Bine ați venit în Belarus, singura țară din Europa în care se mai joacă fotbal", au semnalat englezii.
Oamenii muncesc pe tractoare, nimeni nu vorbește de virus. În sate, tractorul îi însănătoșește pe toți. Câmpul îi însănătoșește pe toți. Bielorușii nu suferă de psihoza Europei de Vest. Nu trebuie să intraţi în panică, trebuie doar să lucraţi. Mai ales, la ora actuală, în sate. Este plăcut să priveşti la televizor cum oamenii muncesc pe tractoare, nimeni nu vorbeşte despre virus. Tractorul îi va vindeca pe toţi! Pământul vindecă pe toată lumea! | Aleksandr Lukashenko
Până în prezent, autoritățile din Belarus au raportat doar 92 de cazuri de coronavirus, toți pacienții fiind în viață. Există pericolul ca aceste cifre să nu fie, totuși, reale; de asemenea există și teama că, presupunând că numărul prezentat de oficialii de la Minsk sunt corecte, situația se poate agrava treptat dacă nu se iau măsurile necesare.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Cupa Mondială FIFA
Mbappe va fi amendat de FIFA, pentru un gest neașteptat de la finalul meciului cu Danemarca
ACUM 20 MINUTE
Romanian Liga I
FCSB schimbă strategia! Ce fotbaliști se vor afla de acum în atenția oficialilor clubului
ACUM O ORĂ