Site-ul de specialitate Transfermarkt a alcătuit un top al celor mai valoroase echipe din lume, bazat pe cota de piață a jucătorilor. Clasamentul este condus de Manchester City, care este evaluat la 1.06 miliarde de euro. Indiferent dacă vor reuși să-l semneze pe legendarul Leo Messi, cei de la PSG vor ocupa locul 2.
În acest moment, parizienii au un lot evaluat la 917,75 milioane de euro, iar dacă Messi va semna în final, vor ajunge la aproape 1 miliard. Chiar dacă Messi este încă un gigant al fotbalului și se află cu siguranță între cei mai buni fotbaliști din lume, cota de piață este de doar 80 mil. €. Ocupând astfel doar locul 21 printre cei mai valoroși fotbaliști, cel mai probabil vârsta de 34 de ani, înaintată pentru un jucător de fotbal, este factorul care cântărește foarte mult.
Kylian Mbappe are 22 de ani și este considerat ca fiind cel mai valoros, cu o cotă de piață de 160 mil. €. Pe podium urmează Erling Haaland cu 130 mil. €, celălalt tânăr fotbalist care este văzut drept un viitor superstar. Atacantul Borussiei are 21 de ani. Locul 3 este ocupat de Harry Kane, atacantul lui Tottenham, care este evaluat la 120 mil. €.
Cupa Mondială FIFA
Sergio Aguero sare în apărarea lui Messi după amenințarea pugilistului Canelo Alvarez
ACUM 24 MINUTE
În clasamentul celor mai valoroase 20 de cluburi, așa cum era de așteptat, cele mai multe vin din Premier League – cel mai bogat campionat din lume. 9 echipe din acest clasament sunt din Anglia, 4 din Italia, Germania și Spania sunt la egalitate cu câte 3 echipe, iar Franța are o singură echipă: PSG.

Red Bull Leipzig, surpriza în topul celor mai valoroase echipe din lume

Surpriza acestui clasament este cu siguranță Red Bull Leipzig, asta pentru că este singura echipă care nu este "de tradiție". Clubul german a fost înființat abia în 2009, iar în 2016 au reușit promovarea în Bundesliga. Mai mult, se numără printre echipele care au reușit să se califice cel mai rapid în Champions League, de la înființare. În sezonul 2019-2020 au reușit inclusiv o calificare fabuloasă în semifinalele celei mai importane competiții a cluburilor, unde au fost eliminați de PSG.
Chiar dacă și-au vândut doi dintre cei mai importanți jucători în această vară Upamecano și Konate, încă ocupă locul 14 cu o evaluare de 560 mil. €. În comparație, Borussia Dortmund – o echipă cu istorie puternică în Germania – este pe 13 cu 572 de milioane.
Cel mai probabil, gestionarea foarte bună a academiei de la Salzburg a dus la ascensiunea remarcabilă a cluburilor Leipzig și Salzburg, deținute de compania Red Bull. Acolo există o academie uriașă unde aproximativ 200 de copii sunt crescuți în condiții ultra-moderne. Conform GSP, 117 milioane de euro a încasat RB Salzburg în sezonul 2019-2020 de pe urma vânzării jucătorilor. 6 jucători au fost transferați pe sume importante chiar la Leipzig.
https://i.eurosport.com/2021/08/09/3199019.png
Cupa Mondială FIFA
Caz de indisciplină la Cupa Mondială! Onana, exclus din lot înainte de Camerun-Serbia
ACUM O ORĂ
Fotbal
Noul nume pe banca tehnică la Rangers. Acesta a mai lucrat cu Ianis Hagi în trecut
ACUM O ORĂ