Salariul anual net al jucătorilor străini care vor sosi în prima ligă chineză în următoarea fereastră de transferuri, cea din această iarnă, va fi limitat la trei milioane de euro, transmite china.org.cn.
De asemenea, jucătorii chinezi vor putea obține cel mult 1,3 milioane de euro, iar cluburile nu vor avea dreptul să cheltuie mai mult de 141 de milioane de euro pentru transferurile din următorul sezon.
"Cluburile au ars prea mulți bani, iar fotbalul nostru nu a fost condus într-un mod durabil. Dacă nu luăm masuri rapid, mi-e teamă că se apropie colapsul", a declarat Chen Xuyuan, președintele Federației Chineze, potrivit sursei citate.
Cupa Mondială FIFA
Lovitură dură pentru Arsenal! Cât urmează să lipsească Gabriel Jesus, după accidentarea de la CM
ACUM 9 MINUTE
În ședința care a avut loc miercuri, a mai fost stabilit că o echipă din prima liga chineză poate avea maximum cinci jucători străini în lot, cu unul mai mult față de perioadă anterioară. Totuși, doar patru dintre aceștia vor avea dreptul să fie pe teren în același timp.
https://i.eurosport.com/2017/09/13/2166415.jpg
În schimb, asupra bonusurilor contractuale nu a fost luată nicio măsură pentru moment, o șansă în plus pentru cluburile care își doresc să atragă în continuare jucători importanți din Europa, așa cum s-a întâmplat în istoria recentă.
Cluburile din China au devenit atractive pentru fotbaliști celebri din Europa aflați, de obicei, aproape de finalul carierei. Printre numele importante care au evoluat sau evoluează în țara asiatică se numără cele ale lui Oscar, Marko Arnautovic, Carlos Tevez, Marouane Fellaini, Ezequiel Lavezzi, Hulk sau Stephan El Shaarawy. De asemenea, în această vară, galezul Gareth Bale a fost aproape de venirea la Jiangsu Suning, echipa lui Cosmin Olăroiu, însă, în cele din urmă, plecarea atacantului de la Real Madrid nu s-a mai concretizat.
Modificările impuse de Federația Chineză vizează și dezvoltarea echipei naționale, care nu traversează cea mai bună formă, fiind pe locul secund în grupa de calificare la Campionatul Mondial din 2022, sub Siria. Acest fapt a dus la plecarea antrenorului Marcello Lippi, care nu a fost înlocuit până în prezent.
Cupa Mondială FIFA
#VOCE Dobay, “Calul” care a galopat în porțile adverse la două Campionate Mondiale consecutive
ACUM 2 ORE
Cupa Mondială FIFA
Marele Pele a transmis un mesaj de pe patul de spital
ACUM 2 ORE