Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Rafa Benitez nu mai antrenează în China de teama pandemiei! Ibericul a renunțat la un contract uriaș

Nicu Savin

Actualizat 23/01/2021 la 18:35 GMT+2

Rafa Benitez a decis să nu mai plece în China, acolo unde era antrenorul celor de la Dalian Pro. Decizia managerului spaniol a venit pe fondul îngrijorărilor acestuia privind evoluția pandemiei de Covid-19. Ca atare, ibericul a renunțat la un contract uriaș, la care mulți antrenori nici nu visează.

Rafa Benitez

Credit imagine: Scanpix

Rafa Benitez a fost până astăzi antrenorul chinezilor de la Dalian Pro. Managerul de 60 de ani a hotărât să nu se mai întoarcă în Extremul Orient pentru noul sezon, din cauza temerilor privind impactul pandemiei de Covid-19 în acea zonă a lumii.
Ultimele informații din țara asiatică sugerează că guvernul de la Beijing intenționează să impună o perioadă de carantină de 28 de zile pentru toți cei care intră în țară, iar acest lucru l-a determinat pe iberic să-și rezilieze contractul, deoarece noile măsuri urmau să-l țină și mai mult departe de familie.
"Din păcate, în ultimul an, COVID-19 ne-a schimbat viața și proiectele. De astăzi, nici eu, nici personalul meu nu vom mai antrena, din păcate, Dalian. Pandemia este încă aici, pentru noi toți, și sprijinirea familiilor noastre a fost o prioritate la luarea acestei decizii. Sunt convins că am lăsat în urmă o structură și o metodologie care să permită proiectului să meargă cu succes mai departe.", a specificat Benitez într-un comunicat, citat de Daily Sport.
Head coach Rafa Benitez of Dalian Yifang looks on during the 2019 Chinese Football Association (CFA) Cup semi-final match between Dalian Yifang and Shanghai Shenhua at Dalian Sports Center Stadium on August 19, 2019 in Dalian, Liaoning Province of China

Rafa Benitez a renunțat la un contract de 12 milioane de €

În ciuda acestei despărțiri, pare să nu existe nicio animozitate între cele 2 părți, iar spaniolul este chiar dispus să ajute echipa din Super League să-i aleagă succesorul. Odată cu rezilierea contractului, Rafa Benitez pierde automat 12 milioane de €, atât cât câștiga pe sezon la echipa chineză.
Benitez a ajuns în 2019 la Dalian, după 3 ani petrecuți la Newcastle. În primul sezon, echipa a terminat pe locul 9 campionatul, dar anul trecut, , într-un format inedit al competiției, nu a obținut calificarea în play-off.
Rafa Benitez este unul dintre cei mai bine cotați antrenori din Europa, el făcând performanțe aproape la toate echipele pe la care a trecut, în special la Valencia (a câștigat 2 titluri de campion în Spania) și Liverpool (a câștigat Champions League).
Program FA Cup
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo