Rafa Benitez a fost până astăzi antrenorul chinezilor de la Dalian Pro. Managerul de 60 de ani a hotărât să nu se mai întoarcă în Extremul Orient pentru noul sezon, din cauza temerilor privind impactul pandemiei de Covid-19 în acea zonă a lumii.
Ultimele informații din țara asiatică sugerează că guvernul de la Beijing intenționează să impună o perioadă de carantină de 28 de zile pentru toți cei care intră în țară, iar acest lucru l-a determinat pe iberic să-și rezilieze contractul, deoarece noile măsuri urmau să-l țină și mai mult departe de familie.
"Din păcate, în ultimul an, COVID-19 ne-a schimbat viața și proiectele. De astăzi, nici eu, nici personalul meu nu vom mai antrena, din păcate, Dalian. Pandemia este încă aici, pentru noi toți, și sprijinirea familiilor noastre a fost o prioritate la luarea acestei decizii. Sunt convins că am lăsat în urmă o structură și o metodologie care să permită proiectului să meargă cu succes mai departe.", a specificat Benitez într-un comunicat, citat de Daily Sport.
Premier League
Who’s better | Kepa vs Lloris, duelul etapei cu numărul 23 din Premier League
ACUM 14 MINUTE
https://i.eurosport.com/2019/10/30/2706364.jpg

Rafa Benitez a renunțat la un contract de 12 milioane de €

În ciuda acestei despărțiri, pare să nu existe nicio animozitate între cele 2 părți, iar spaniolul este chiar dispus să ajute echipa din Super League să-i aleagă succesorul. Odată cu rezilierea contractului, Rafa Benitez pierde automat 12 milioane de €, atât cât câștiga pe sezon la echipa chineză.
Benitez a ajuns în 2019 la Dalian, după 3 ani petrecuți la Newcastle. În primul sezon, echipa a terminat pe locul 9 campionatul, dar anul trecut, , într-un format inedit al competiției, nu a obținut calificarea în play-off.
Rafa Benitez este unul dintre cei mai bine cotați antrenori din Europa, el făcând performanțe aproape la toate echipele pe la care a trecut, în special la Valencia (a câștigat 2 titluri de campion în Spania) și Liverpool (a câștigat Champions League).
https://i.eurosport.com/2021/01/21/2975873.jpg
Copa del Rey
Barcelona, out din Cupa Regelui! Catalanii au pierdut la Bilbao, după prelungiri
ACUM 7 ORE
League Cup
Liverpool s-a calificat în finala Cupei Ligii Angliei, după o victorie lejeră pe terenul lui Arsenal
ACUM 8 ORE