Alexandru Cicâldău este jucătorul lui Galatasaray de la finalul lunii iulie. Românul în vârstă de 24 de ani a semnat până în 2026 cu turcii, care i-au pregătit un salariu de circa 1 milion de euro pe an.
Potrivit presei din Turcia, antrenorul vicecampioanei Turciei s-a arătat încântat de această mutare, comparându-l pe Cicâldău cu Nicolo Barella, italianul care a cucerit titlul de campion al Europei în această vară cu echipa națională și pe care Fatih Terim a recunoscut că îl admiră.
"Îmi place foarte mult de Barella. Cred că Cicâldău seamănă cu el. Au abilități similare. Poate juca la fel ca el", a spus Fatih Terim, potrivit jurnaliștilor de la milligazete.com.
Turkish Süper Lig
Moruțan, comparat cu Messi în presa din Turcia! Ce au scris despre românii de la Galatasaray
ACUM 17 ORE

"Românul va ataca direct careul advers"

Aceștia au notat și că, cel mai probabil, românul va evolua la mijlocul terenului, turcii așteptându-se la multa atacuri directe ale lui Cicâldău.
"Se pare că Fatih Terim îl va juca pe Cicâldău la mijlocul terenului și îi va cere să sprijine ambele părți ale jocului. În plus, având în vedere cea mai importantă caracteristică a lui Barella, capacitatea de a verticaliza, vor fi multe momente când jucătorul român va ataca direct careul advers", au scris jurnaliștii turci.
Alexandru Cicâldău, transferat de la Universitatea Craiova pentru aproximativ 6 milioane de euro, are o clauză de reziliere la Galatasaray de 25 de milioane de euro.
Turkish Süper Lig
Cicâldău, 'profesor' de turcă pentru Moruțan! :) Ce mesaj le-au transmis fanilor de la Galatasaray
17/09/2021 LA 11:26
Europa League
Moruțan și Cicâldău, printre cei mai buni jucători de la Galatasaray! Ce note au primit românii
17/09/2021 LA 05:07