În mod surprinzător, Gică Hagi nu a fost idolul lui Ianis pe vremea Generației de Aur. Mijlocașul ofensiv al echipei antrenate de Steven Gerrard a declarat că a rămas impresionat de efortul pe care-l depunea Dorinel Munteanu în timpul meciurilor. Într-o generație condusă de Gică Hagi și Gică Popescu, Ianis Hagi a avut un alt fotbalist preferat.
Îi ştiam pe toţi în mare, îmi mai spunea şi tata de ei, dar cine mi-a plăcut cel mai mult a fost Dorinel Munteanu. Eram uimit cât alerga, mai ales la Campionatul Mondial din '94. Şi nu neapărat defensiv, dar şi ofensiv era important pentru echipă. Chiar mi-a plăcut foarte mult. Mi-a zis tata că a fost un «8» care făcea de toate. Îi ştiu pe toţi, m-am uitat la majoritatea meciurilor şi fazelor cu ei. Acum, uitându-mă şi la fundaşi şi la mijlocaşi - nu doar la atacanți, așa cum făceam când eram mai mic -, văzând echipa în ansamblu, cel care a ieșit în evidență a fost Dorinel Munteanu – Ianis Hagi, pentru Telekom Sport

Ianis Hagi, transferat definitv pe Ibrox Park

Scottish Premiership
Un fost secund al lui Gerrard, favorit să-l antreneze pe Ianis Hagi! Anunțul presei din Scoția
23/11/2022 LA 15:00
"Rangers poate confirma că Ianis Hagi a fost de acord să se alăture clubului pe termen lung", a precizat clubul scoţian. Genk a anunţat, săptămâna trecută, transferul definitiv al mijlocaşului Ianis Hagi la Glasgow Rangers, dar ulterior a şters informaţia de pe site-ul oficial. Ianis Hagi a fost împrumutat în iarnă de Glasgow Rangers de la clubul belgian Genk, cu posibilitatea de a-l achiziţiona definitiv la finalul acestui sezon, pentru suma de cinci milioane de euro.
Ianis a înscris trei goluri în 12 apariții pentru Rangers înainte ca fotbalul din Scoția să fie suspendat pe 13 martie. De atfel, campionatul a fost suspendat definitiv, iar Celtic a primit tilul de campioană.Fotbalistul de 21 de ani a mai evoluat în carieră la FC Viitorul, echipa tatălui său, şi la Fiorentina. El a ajuns la Genk în vara anului 2019.
https://i.eurosport.com/2020/05/31/2826448.jpg
Scottish Premiership
Ianis Hagi, tot mai aproape de revenire! Dezvăluiri emoționante la aproape 1 an de la accidentare
17/11/2022 LA 17:33
Liga Națiunilor UEFA
Ilie Dumitrescu a desemnat cel mai bun jucător al României: "E singurul! Ceilalți n-au mișcat"
01/10/2022 LA 05:51