Cele mai sonore nume care nu au cucerit niciun Balon de Aur sunt, cel mai probabil, Diego Maradona și Pele. Exceptându-I pe aceștia și alți jucători legendari din perioadele mai îndepărtate ale fotbalului, în istoria recentă există de asemenea fotbaliști extraordinari care nu au reușit să obțină niciun astfel de trofeu.
Sunt nume care și-au trecut în palmares un număr impresionant de trofee prestigioase atât cu echipele de club, cât și cu naționala.
Un motiv pentru care mulți jucători nu au reușit până acum să obțină niciun Balon de Aur este prezența în fotbal a lui Lionel Messi și a lui Cristiano Ronaldo. Cei doi fotbaliști marchează în toată istoria fotbalului o rivalitate incredibilă, după ce au împărțit aceeași scenă timp de 10 ani, fiecare adjudecându-și câte 5 trofee în acest interval. Luka Modric a fost cel care a oprit hegemonia celor doi, după ce a cucerit Champions League și a jucat finala Cupei Mondiale în același an. Messi conduce 6-5 în total, pentru că a mai luat un trofeu în 2019.
Fotbal
Georginio Wijnaldum, dornic să revină în Premier League. De ce nu mai vrea să continue la PSG
ACUM 22 MINUTE

Xavi, Iker Casillas, Andres Iniesta și Sergio Ramos

Cei patru fotbaliști spanioli au fost colegi în generația de aur a naționalei Spaniei, care a reușit să câștige o triplă fabuloasă: EURO 2008, Cupa Mondială 2010 și EURO 2012.
Xavi și Andres Iniesta au fost doi dintre componenții unei echipe de vis a Barcelonei, sub comanda lui Pep Guardiola. Cei doi fotbaliști erau considerați dirijorii Barcelonei și Spaniei, au cucerit cele mai importante trofee, dar nu au niciun Balon de Aur.
Casillas sau San Iker este considerat de foarte multe persoane cel mai bun portar din istoria Spaniei și a ridicat deasupra capului cele mai importante trofee. Are peste 700 de prezențe în tricoul lui Real Madrid și 167 în cel al Spaniei.
Sergio Ramos este de asemenea un jucător emblematic pentru naționala Spaniei și pentru Real Madrid, 16 ani a petrecut acesta pe Santiago Bernabeu. A adunat în total aproape 700 de meciuri la Madrid și 180 pentru Spania. Ramos a scris cu adevărat istorie pentru Real Madrid, unde a fost căpitan, adunând 22 de trofee majore. Doar Paco Gento îl domină la numărul de trofee pentru formația madrilenă. De notat fiind faptul că deși a jucat ca fundaș central, a reușit să înscrie 101 goluri!

Samuel Eto’o

Eto’o este unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați atacanți din istoria recentă a fotbalului, fiind singurul jucător african cu două succese în Champions League, cu echipe diferite. În total are 3. Două cu Barcelona și unul cu Inter Milano, sub comanda lui Jose Mourinho, în 2009. În cei 22 de ani de activitate a adunat 18 trofee.

Paolo Maldini

Maldini este o legendă absolută a clubului AC Milan, unde a jucat toată cariera, și este considerat unul dintre cei mai buni fundași din istorie. În momentul în care activa ca fotbalist, era considerat cel mai bun fundaș din lume. A evoluat atât în centrul defensivei, cât și pe flancul stâng. 5 trofee Champions League a câștigat!
La naționala Italiei a deținut recordul de selecții până în 2009, când a fost depășit de Fabio Cannavaro, fundașul care a câștigat Balonul de Aur în 2006.

Del Piero și Ibrahimovic, doi atacanți legendari

Când te gândești la nume celebre din fotbal care nu au reușit să pună mână pe trofeul de cel mai bun fotbalist al anului, nu ai cum să nu îi pui și pe Zlatan Ibrahimovic și Alessandro Del Piero.
Del Piero este o legendă a lui Juventus, considerat de unele persoane drept cel mai bun din istoria torinezilor. Nu se remarcă neapărat prin cifre sau trofee, dar cei care l-au văzut jucând cu siguranță nu îl pot exclude de pe lista celor care au scris istorie în fotbal, dar nu au niciun Balon de Aur.
Atacantul suedez Ibrahimovic este un adevărat star al sportului-rege și numele lui stă alături de cei mai buni atacanți din istorie. Zlatan este alt atacant care nu se remarcă neapărat prin cifre și trofee, neavând niciun Champions League câștigat, dar jocul și execuțiile sale sunt extraordinare. La 39 de ani încă evoluează la un nivel foarte mare, fiind legitimat la AC Milan în Serie A.
Ibrahimovic nu s-a remarcat doar prin jocul de pe teren, ci și prin personajul care este în afara lui. Atacantul a publicat inclusiv o autobiografie savuroasă, în care povestește de la începuturile din cartierul Rosengard, când a furat și bicicleta antrenorului, până când a ajuns pe culmile succesului la echipe precum Juventus, Milan sau Barcelona.
https://i.eurosport.com/2021/08/17/3202750.jpg
Fotbal
Fotbalul nu mai este cel mai urmărit sport din România! Ce a detronat "sportul rege"
ACUM 32 MINUTE
Romanian Liga I
Dinamo apelează la superstiții înaintea derby-ului cu FCSB!
ACUM O ORĂ