Echipa naţională a rămas fără titularul din poartă, după ce goalkeeper-ul Ciprian Tătărușanu a anunțat în luna noiembrie a anului trecut că se retrage, după 11 ani de activitate la prima reprezentativă a României. Helmut Duckadam a transmis într-un interviu acordat recent că știe cine ar trebui să fie înlocuitorul lui Tătărușanu.

Eurosport 2021 - Dezlănțuim puterea sportului

Tătă a participat la Euro 2016 cu tricolorii și a fost căpitanul naționalei, evoluând în 73 de meciuri pentru prima reprezentativă. Tătărușanu este pe locul 17 în clasamentul jucătorilor cu cele mai multe convocări la naționala României, fiind la egalitate cu Cosmin Contra.
Serie A
Veste excelentă pentru Tătărușanu! Portarul român revine pe teren! În ce meciuri va fi folosit
12/10/2021 LA 19:00

Ionuț Radu, urmașul lui Ciprian Tătărușanu la naționala României

"Eroul" de la Sevilla este de părere că Ionuţ Radu este urmașul natural din poartă, chiar dacă acesta este momentan rezervă la Inter. În plus, Helmut Duckadam a precizat că rivalul lui Radu la națională ar trebui să fie goalkeeper-ul de la FCSB, Andrei Vlad: "Eu merg pe fotbalişti tineri, de perspectivă. În fotbalul românesc sunt portari foarte buni. Eu m-aş duce pe Radu. Ok, nu joacă, dar nici Tătăruşanu nu a jucat de vreo doi ani şi a fost foarte bun la echipa naţională. Andrei Vlad mai este o variantă, de la FCSB. Eu cred că Rădoi ar trebui sp le dea încredere şi să forţeze puţin", a declarat Helmut Duckadam pentru Antena Sport.
În plus, fostul legendar portar consideră că Mirel Rădoi ar trebui să facă o reconstrucţie de amploare la echipa naţională, cu riscul de a sacrifica o calificare: "Mă aştept să se producă la un momentdat un schimb de generaţii masiv. Chiar dacă ratezi o calificare, bine să joci, dar să nu pui presiune pe antrenor şi pe echipă. În doi sau trei ani trebuie să facem o naţională cu care să te baţi cu oricine. Aşa, să mergem la ciuguleală, eu m-am cam plictisit", a mai spus Duckadam.
Serie A
Ionuț Radu, la un pas de a pleca de la Inter! Ce portar își doresc italienii să aducă în iarnă
04/10/2021 LA 14:57
Liga
Ionuț Radu, dorit în Spania de o echipă calificată în cupele europene! Ce club negociază cu Inter
22/06/2021 LA 11:00