Sosirea lui Mesut Ozil la Fenerbahce a aprins scântei în Turcia. Mijlocașul german a ajuns la Istanbul cu un avion privat, iar zborul de la Londra în capitala Turciei a fost urmărit de peste 300.000 de oameni.
Campion mondial în 2014, Ozil are un palmares impresionant, cu multe trofee cucerite alături de Real Madrid și Arsenal, și este așteptat cu mare interes să debuteze la Fenerbahce, echipa de care este atașat încă din copilărie.
Transferul mijlocașului german la Fener este cel mai "fierbinte" subiect din presa din Turcia, la ora actuală. Pentru a aprinde și mai mult spiritele, jurnaliștii fanatik.tr i-au pus o întrebare sensibilă lui Cevad Prekazi, fostul mare mijlocaș al lui Galatasaray din perioada 1985-1991.
Liga Campionilor UEFA
Fratele unui star de la Liverpool, prins în mijlocul haosului de la Paris! Mărturii uluitoare
ACUM 42 MINUTE

Cevad Prekazi: "Ozil este mai bun decât Hagi"

Cevad Prekazi a fost întrebat cine este cel mai bun stranier din campionatul Turciei, dintre Mesut Ozil (al căruia transfer a fost luat ca și făcut) și Gică Hagi, fostul mare jucător român care a evoluat la Galatasaray în perioada 1996-2001.
Prekazi n-a stat prea mult pe gânduri și a răspuns hotărât:
"Mesut Ozil a devenit campion mondial cu naţionala Germaniei. A fost cel mai bun jucător al nemţilor. Bineînţeles că Mesut este mai bun decât Hagi. El a avut mare succes în primii ani de la Real Madrid şi Arsenal.
A urmat apoi o cădere, dar poate nu a găsit în Anglia ceea ce îşi dorea. Nimeni nu şi-a permis să îl transfere şi a rămas acolo. Acum, Fenerbahce i-a oferit banii ceruţi şi Ozil a acceptat.
Mesut este numărul 1 pentru mine. Este alfa şi omega din reprezentativa Germaniei. Nemţii nu ar fi câştigat Campionatul Mondial dacă nu ar fi fost Mesut", a spus Cevad Prekazi pentru fanatik.tr, citat de as.ro.
https://i.eurosport.com/2018/07/24/2378399.jpg

Gică Hagi a scris istorie în Turcia, la Galatasaray

În cei 5 ani petrecuți la Galatasaray, Gică Hagi a cucerit 10 trofee, printre care se numără 4 titluri de campion al Turciei, o Cupă UEFA și o Supercupă a Europei, devenind unul dintre cei mai iubiți jucători din istoria clubului.
La fel ca și Ozil, Gică Hagi a evoluat la Real Madrid. Se întâmpla între 1990 și 1992, când "Regele" a pus umărul la cucerirea Supercupei Spaniei. În 1994, fostul mare mijlocaș român a ajuns la Barcelona, marea rivală a madrilenilor, punând umărul la câștigarea Supercupei Spaniei în primul său sezon. De-a lungul carierei, Hagi a mai evoluat la Farul Constanța, Sportul Studențesc, Steaua și Brescia.
https://i.eurosport.com/2021/01/19/2974334.jpg
"Regele" a adunat 125 de selecții la naționala României, unde a devenit golgheter all-time (35 de goluri), la egalitate cu Adrian Mutu. Hagi a fost liderul "Generației de Aur" care a dus România până în sferturile Cupei Mondiale din 1994.
Povestea lui Hagi cu Galatasaray a continuat și după retragerea din cariera de jucător. "Regele" s-a aflat pe banca tehnică a formației din Istanbul în două perioade (2004-2005, 2010-2011), reușind să câștige o Cupă a Turciei.
Liga Campionilor UEFA
Presa iberică a descoperit vinovații pentru care finala Champions League a început cu întârziere
ACUM O ORĂ
Fotbal
Steliano Filip, exclus din lotul lui Dinamo, înaintea returului cu U Cluj! Pe cine va miza Uhrin
ACUM 4 ORE