Jessica Malone este o femeie de 33 de ani a cărei poveste i-a impresionat pe cei de la BBC. Ea lucra la o firmă de consultanță de 10 ani când a decis să renunțe la job în luna aprilie. Nu intenționa să-și părăsească job-ul.
"A fost neașteptat. Trăiam de 6 luni la sediul unei lucrări cu toate obiectele personale ținute într-un depozit. Nu aveam unde să stau și nici vreun plan de călătorie însă știam că trebuie să plec și să văd apoi ce urmează.
M-am gândit la primul lucru pe care vreau să-l fac și anume să-l văd pe Messi jucând. Aveam anumite stadioane în minte și atunci mi-am spus: dacă nu apuc să le văd în viața asta, atunci când voi putea?" povestește Jessica.
Ligue 1
Messi, adio revenire la Barcelona! Va cumpăra 35% din acțiunile clubului la care va juca din 2023
IERI LA 06:19
A stat la hosteluri din lume și a ales oferte și reduceri aeriene pentru a putea călători peste tot unde și-a dorit să ajungă ca să vadă meciuri de fotbal.

Peste 60 de partide în 13 țări

În următoarele 2 luni după ce a luat decizia, Malone a călătorit în Spania, Franța, Italia și Ungaria, mergând pe stadioane importante precum San Siro din Milano și Nou Camp din Barcelona.
Visul i s-a împlinit când l-a văzut pe Messi intrând pe teren din postura de rezervă în partida cu Levante. Messi a marcat și a adus al 26-lea titlu Barcelonei. Malone a urmărit apoi și victoria cu 3-0 în fața lui Liverpool ce a avut loc la 4 zile distanță.
Malone a admis că nu credea că semifinala se mai poate întoarce. "Privind în retrospectivă, totul pare ireal. Să-l vezi pe Messi jucând e incredibil. Totul trece pe la el. Am văzut multe meciuri de fotbal însă să-l văd pe el a fost magic" spune Malone.

Pasiune pentru Newcastle, câinele ei are numele Zizou

Malone a ajuns și pe cele mai importante stadioane din Anglia. A fost pe Anfield, Olt Trafford, Wembley, Emirates, Stamford Bridge și Etihad. Preferatul ei este St James Park al lui Newcastle. "Îl ador! Am văzut acolo victoria în fața lui Manchester United și a fost incredibil.
Îmi plac stadioanele mai vechi și acela a fost special. Îmi doream de ceva timp să ajung acolo. Nu am un club favorit așa că încerc să le susțin pe cele mai puțin cunoscute în America. Newcastle nu este urmărită de mulți oameni în State. Am mers la partida dintre Watford și Newcastle din decembrie și fanii oaspeților au cântat încontinuu și mi-am zis că trebuie să merg la un meci de pe teren propriu al lor" dezvăluie Malone.
Fotbalul a început să-i placă în 1998, la Mondial. Fiind fană Spice Girls, a urmărit naționala Angliei la turneu. "Îmi aduc aminte că urmăream meciul cu Argentina (pierdut de Anglia la penalty-uri) și eram atât de emoționată și am fost devastată de rezultat. Am iubit acel turneu final și mi-am denumit câinele Zizou, după Zinedine Zidane" mai spune Malone.

Următorul pas: America de Sud

Jessica Malone a decis după ce a văzut și stadionul Johan Cruyff Arena al lui Ajax să meargă în America de Sud în Brazilia, Argentina și Uruguay. "Fiind șomeră, trebuie să planific în detaliu fiecare excursie. Îmi plac meciurile care au loc pe timpul zilei, însă adesea în Europa sunt seara. Încerc să fiu atentă. Nu port nimic de valoare și nu consum alcool când merg la meciuri.
Când am mers în Rusia la Campionatul Mondial am fost întrebată la un festival al fanilor ce fac acolo. Eram întrebată dacă am un iubit sau un soț și trebuia să explic că sunt pe cont propriu. Dar în America de Sud sunt atâtea femei care sunt pasionate încât nu te întreabă nimeni nimic" spune Malone.
Excursia în jurul lumii pentru fotbal s-a încheiat săptămâna trecută. Ultimul meci a fost returul semifinalei Copei Libertadores între Boca Juniors și River Plate. Gazdele au câștigat cu 1-0, însă River a mers în finală după victoria cu 2-0 din tur.
"Este un meci la care nu am crezut niciodată că voi putea ajunge. Este incredibil cum s-au potrivit toate datele și meciurile. Am început să caut un nou job în octombrie și a venit momentul să mă întorc la muncă. Simt că am făcut ceea ce trebuia să fac" a încheiat Jessica Malone.
Liga
Messi, așteptat înapoi la Barcelona! Anunțul tatălui său care le dă speranțe fanilor din Spania
15/05/2022 LA 16:31
Ligue 1
"Meciul cu Real Madrid ne-a ucis!" Mărturisirea unui fotbalist de la PSG după egalul cu Troyes
09/05/2022 LA 07:51