După ce a trecut de armenii de la Shirak în primul tur preliminar, FCSB va da peste o altă echipă modestă în turul al doilea. Este vorba despre sârbii de la FK TSC Backa Topola, echipă care este la prima participare în cupele europene.
FK TSC Backa Topola s-a calificat în preliminariile Europa League, după ce a încheiat ediția precedentă de campionat pe locul 4. În turul 1 preliminar, FK TSC Backa Topola a trecut cu 2-0 în deplasare de moldovenii de la Petrocub.
În acest sezon, Backa Topola a început bine, cu 2 victorii și 2 egaluri în primele 4 runde, dar apoi au urmat 2 înfrângeri consecutive, ultima fiind usturătoare, 0-5 pe terenul campioanei Steaua Roșie Belgrad.
Premier League
Who’s better | Kepa vs Lloris, duelul etapei cu numărul 23 din Premier League
ACUM 20 MINUTE
Din lotul echipei sârbe fac parte doar 2 străini, ambii din spațiul ex-iugoslav, un macedonean și un muntenegrean. Valoarea totală a lotului este de aproximativ 10 de milioane de €, de 3 ori mai puțin față de FCSB.
Meciul pentru calificarea în turul 3 preliminar al Europa League se va disputa pe data de 17 septembrie, pe stadionul "City" din Backa Topola, o arenă cu 5000 de locuri.

FK TSC Backa Topola este un fel de Sepsi Sf. Gheorghe din Serbia

Backa Topola este un oraș din Serbia unde locuiesc foartre mulți maghiari, iar guvernul de la Budapesta s-a implicat în susținerea echipei. Istoric, localitatea a fost inclusă în geografia Serbiei, iar până de curând a evoluat doar în eşaloanele inferioare. Însă odată cu o injecţie masivă de capital de 9,5 milioane de euro FK TSC Backa Topola a devenit o formație cu pretenții în Serbia, iar această calificare în cupele europene este rezultatul unei strategii bine construite.
"De ce am investit atâţia bani în Serbia? Pentru că aici locuiesc mulţi maghiari, iar ţara noastră este preocupată de soarta tuturor cetăţenilor de etnie maghiară, oriunde ar locui", au fost cuvintele lui Viktor Orban, care a participat personal la inaugurarea Academiei de Fotbal de la Backa Topola.
Copa del Rey
Barcelona, out din Cupa Regelui! Catalanii au pierdut la Bilbao, după prelungiri
ACUM 7 ORE
League Cup
Liverpool s-a calificat în finala Cupei Ligii Angliei, după o victorie lejeră pe terenul lui Arsenal
ACUM 8 ORE