Andrei Coubiș (18 ani) este una dintre surprizele lui Bogdan Lobonț la naționala României U20. Fundașul dreapta a început fotbalul la centrul de copii și juniori ai lui AC Milan, iar acum este legitimat la Milan Primavera.
Fotbalistul va putea fi urmărit în două jocuri de pregătire, pe care România U20 le va susține în aceste zile, cu Cehia (7 octombrie, la Voluntari) şi Germania (11 octombrie, la Potsdam).
"Sunt foarte emoționat și bucuros pentru că am fost convocat la naționala României și sper să mă distrez", a declarat Andrei Coubiș, într-un interviu acordat pentru FRF TV. El a recunoscut faptul că această convocare l-a luat prin surprindere: "La început nu am înțeles unde o să mă duc, dar sunt onorat".
Romanian Liga I
Marica a criticat dur formatul Cupei României! "Pare ceva experimental! Nimeni nu înțelege"
ACUM 7 ORE

Cine este Andrei Coubiș, una dintre surprizele lui Bogdan Lobonț la România U20

Coubiș s-a născut la Milano și a povestit cum a ajuns la fotbal: "Părinții (n.r. originari din Suceava) au ajuns la Milano înainte să mă nasc eu. Apoi, ei m-au trimis în țară, iar ei au rămas acolo să lucreze. Dar, după aceea m-am întors în Italia. De atunci, an început școala și merg înainte cu fotbalul.
Când mergeam la școală în Italia îi vedeam pe colegii mei cum jucau fotbal. Îmi plăcea, eram bun și am rugat-o pe mama să mă înscrie și pe mine".
Cu această ocazie, el a relatat și despre legăturile lui cu România: "În țară vin în fiecare an, am bunicii, unchieșii, verișorii, dar mai mult stăm cu bunicii. Nu stăm rău acolo. Taică-miu a făcut o casă, îl ajut cu treburile pe afară, iarba, îl ajut la lemne, la subsol, unde avem mereu treabă, cum pot, îl ajut".
Întrebat apoi despre cele mai importante trei calități, pe care încearcă să le dezvolte, Andrei Coubiș a răspuns: "Am putere fizică, săritura la cap și fuga!".
Jucătorul a fost sincer și a dezvăluit că nu a conștientizat la început ce înseamnă AC Milan în fotbalul european. "Acum doi ani, când am revenit, am înțeles unde eram, cum să port bluza asta și sunt onorat să joc la AC Milan", a adăugat fundașul.

"La Ibrahimovic nu ai ce spune, că una-două îți dă una!"

În finalul interviului, Andrei a fost pus în fața unui exercițiu de imaginație, cum crede că ar reacționa Zlatan Ibrahimovic, dacă el ar intra mai dur asupra suedezului. Iar după un contact mai dur, starul echipei AC Milan s-ar supăra. "La Ibrahimovic nu ai ce spune, că una-două îți dă una! Oricum, trebuie să ai respect față de el, a câștigat de toate și tu ești mic, ai numai de învățat", a zâmbit tânărul jucător român
Andrei Coubiș poate juca și ca fundaș central și a precizat că Van Dijk și Sergio Ramos ar fi modelele pentru el, de la care ar avea foarte multe de învățat.
Cupa Mondială FIFA
Argentina, în semifinalele Cupei Mondiale! Naționala lui Messi a învins Olanda la penalty-uri
ACUM 8 ORE
Cupa Mondială FIFA
Zlatko Dalic, discurs plin de patriotism, după ce Croația a eliminat Brazilia de la Cupa Mondială
ACUM 8 ORE