După ce în anii trecuți CFR Cluj a avut parte de adversari dificili încă din primul tur preliminar ai Champions League, de această dată clujenii au avut ceva mai mult noroc și vor întâlni campioana Maltei în startul noii aventuri din cea mai puternică competiție intercluburi.

Cine e FC Floriana

Adversara CFR-ului din primul tur preliminar al UEFA Champions League este o echipă semiprofesioninstă din Malta. Clubul fondat în 1894 a câștigat de 26 de ori campionatul în Malta și are și 20 de cupe naționale în palmares.
Liga Națiunilor UEFA
Soarta lui Edi Iordănescu, pecetluită, după ce România a retrogradat. Anunțul lui Mihai Stoichiță
ACUM 38 MINUTE
În sezonul trecut, FC Floriana a fost declarată campioană după ce competiția internă a fost întreruptă din cauza pandemiei de coronavirus. La momentul opririi campionatului, mai erau 6 etape de disputat, iar FC Floriana era lider în clasament, având 3 puncte peste ocupanta locului 2, FC Valleta și a fost declarată campioană de către Federația Malteză.
https://i.eurosport.com/2020/08/09/2862096.jpg
Un amănunt intereseant în privința triumfului din acest an din campionat s-a petrecut la sărbătorirea titlului. Bucuria unui succes după atât de mult timp i-a făcut pe jucătorii și suporterii echipei să ignore total regulile de distanțare socială impuse de statul maltez. Evenimentul a stârnit multă vâlvă la momentul respectiv și a ocupat prima pagină a ziarelor timp de câteva zile.

Primul club maltez din cupele europene

În 1962, FC Floriana a devenit primul club din Malta care a participat în cupele europene, jucând în Cupa Cupelor contra formației maghiare Ujpest Dojsa. Ulterior, maltezii au mai jucat în competițiile europene, printre cei mai importanți adversari întâlniți numărându-se Ipswich Town, Inter, Panathinaikos, FC Porto, Borussia Dortmund, Hajduk Split sau Steaua Roșie Belgrad.
După cucerirea precentului titlu, în 1993, FC Floriana a particpat de asemenea în rundele preliminarea ale Champions League.
Atunci, maltezii au trecut de runda preliminară după o dublă victorie cu 1-0 în fața campioanei Lituaniei, FK Ekranas. Apoi, în primul tur al competiției, maltezii au pierdut greu contra lui FC Porto, 0-2 la Porto și 0-0 în Malta.
Liga Națiunilor UEFA
Tricolorii merg înainte! Mesajul transmis de Edi Iordănescu în vestiar, după victoria cu Bosnia
ACUM 7 ORE
Liga Națiunilor UEFA
Prima reacție a lui Edi Iordănescu după retrogradarea în Liga C! "S-a reaprins speranța"
ACUM 8 ORE