Forul continental rămâne încrezător că sezonul în curs se poate termina, în condițiile în care în majoritatea țărilor europene relaxarea privind distanțarea socială va fi de actualitate începână cu a doua jumătate a lunii mai.
Drepturile TV din fiecare țară reprezintă motorul economic al fotbalului, astfel că se speră ca fotbalul să fie reluat cât mai curând. Totuși, campionatele trebuie să respecte un anumit termen: toate competițiile ar trebui să se încheie până la 3 august, după cum a precizat forul condus de Ceferin astăzi. Acest fapt va aduce o aglomerare de nedescris a etapelor rămase de disputat, însă totul trebuie făcut astfel încât stagiunea viitoare să fie cât mai puțin afectată.
Dacă în ședința de săptămâna trecută UEFA a condamnat Belgia, care a decis suspendarea campionatului, de această dată forul continental a părut mult mai permisiv din acest punct de vedere. În țările în care situația nu o permite, se va suspenda campionatul și se vor lua ca rezultate finale cele stabilite pe teren, după ultima etapă desfășurată înainte de pandemie.
Cupa Mondială FIFA
Messi, discurs entuziasmant, după ce a strălucit cu Mexic: "Știam că azi trebuie să câștigăm"
ACUM O ORĂ
De notat că varianta care se vehicula ieri în presa belgiană, cu stabilirea reprezentantelor în cupele europene în baza coeficientului avut de fiecare club, a fost respins de UEFA, care va ține cont doar de clasamentul la zi, înainte de întreruperea generată de coronavirus. Astfel, PSG şi Liverpool vor fi campioane în Franţa şi Anglia, misiunea lor fiind oricum o formalitate. Neymar&Co aveau 12 puncte avans faţă de OM, în timp ce "cormoranii" au nevoie de doar două succese în ultimele nouă runde pentru a fi matematic campioni. Problemele mari intervin în Italia, unde Juve are un singur punct peste Lazio şi în Spania, unde Barcelona are două puncte avans faţă de marea rivală. În aceste două campionate, lupta la titlu se anunţa pe muchie de cuţit, iar stabilirea campioanei la "masa verde" va crea fără îndoială controverse.
Ca atare, în cazul în care campionatele mari nu se vor putea relua, iată cum va arăta repartizarea locurilor pentru cupele europene.
Premier League
 • Campioană: Liverpool
 • Champions League: Liverpool, Leicester, Chelsea, Manchester United*
 • Europa League: Wolverhampton, Sheffield United
*condiţia ca decizia TAS să fie conformă cu cea a UEFA. Forul continental a suspendat-o pe City, ocupanta locului secund în Premier League, pentru doi ani din cupele europene, ca urmare a nerespectării fair-play-ului financiar.
La Liga
 • Campioană: Barcelona
 • Champions League: Barcelona, Real Madrid, Sevilla, Real Sociedad
 • Europa League: Getafe, Atletico Madrid
Serie A
 • Campioană: Juventus
 • Champions League: Juventus, Lazio, Inter, Atalanta
 • Europa League: Roma, Napoli
Bundesliga
 • Campioană: Bayern Munchen
 • Champions League: Bayern Munchen, Dortmund, Leipzig, Borussia M'gladbach
 • Europa League: Bayer Leverkusen, Schalke
Ligue 1
 • Campioană: PSG
 • Champions League: PSG, Olympique Marseille, Rennes
 • Europa League: Lille*
*fiecare câştigătoare a Cupei din campionatele mari urmează să primească un loc în ediţia viitoare de Europa League. Cum niciuna dintre competiţii nu şi-a desemnat învingătoarea, rămâne de văzut cu va acţiona UEFA. Posibil ca următorul loc din clasament (primul sub linia cupelor europene) să primească dreptul de a participa în ediţia viitoare a EL.
De menţionat că UEFA nu a făcut vreo precizare cu privire la promovare/retrogradare încă. Există un proiect prin care nicio formaţie să nu cadă în eşalonul inferior, în timp ce formaţiile eligibile din liga secundă să primească drept de promovare, şi fiecare campionat să se desfăşoare la anul cu mai multe echipe. Totul e însă la nivel de speculaţie, până când forul continental va veni cu o directivă clară în această direcţie.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Cupa Mondială FIFA
Presa din Argentina e la picioarele lui Messi, după victoria cu Mexic: "A frecat lampa sa magică"
ACUM 2 ORE
Cupa Mondială FIFA
Deschamps, pălăria jos în fața lui Mbappe după Franța – Danemarca 2-1: "Kylian e ca o locomotivă!"
ACUM 2 ORE