În ultima săptămână și jumătate am asistat la o serie de date fictive, multe dintre ele lansate chiar de oameni de fotbal, în legătură cu reluarea campionatelor din Europa. Deși pierderile cluburilor sunt enorme, fotbalul nu e o prioritate e de părere Uli Hoeness. Fostul mare internațional, campion mondial cu Germania în 1974, crede că nu e important să fixăm un calendar pentru reluarea fotbalului, în contextul în care Europa trece printr-o situație fără precedent în istoria recentă.
"Cine avansează date pentru reluarea campionatelor este un şarlatan! Paradigma se va schimba puţin. Nu pot imagina transferui de 100 de milioane de euro. Valoarea afacerii va fi afectată şi, mai mult ca sigur, vom avea o lume nouă în fotbal", a declarat Hoeness pentru Kicker.
Cluburile din Germania, ca de altfel toate formațiile de pe bătrânul continent, trec printr-o perioadă extrem de complicată din punct de vedere financiar. Cum încasările sunt în această perioadă foarte mici (doar magazinele virtuale de suveniruri generează câștiguri, dar acestea sunt prea mici), formațiile abia mai reușesc să supraviețuiască din punct de vedere financiar.
Fotbal
Răzvan Burleanu a explicat motivele pentru care Edi Iordănescu a fost numit selecționerul României
ACUM O ORĂ
La cluburile mari, cum este Bayern, situația e și mai dramatică. În sezonul 2018-2019 bavarezii au cheltuit nu mai puțin de 336,2 milioane de euro pentru plata salariilor.
În acest context, jucătorii campioanei Germaniei au acceptat fără rețineri ca, pe perioada pandemiei, salariile să le fie micșorate cu 20%, anunță Bild. Astfel, clubul va face o economie importantă, care o va ajuta să traverseze mai ușor criza.
Germania e în acest moment a treia cea mai afectată țară din Europa de coronavirus, după Italia și Spania. Autoritățile au anunțat joi dimineață 41.192 de cazuri, 224 dintre pacienți pierzându-și viața.

Infantino, șeful FIFA, crede și el într-o nouă ordine în fotbalul mondial

FIFA pregăteşte o strategie post pandemia de coronavirus. Gianni Infantino, preşedintele Forului Internaţional, a afirmat că numărul competiţiilor şi cel al meciurilor s-ar putea reduce în viitor pentru a proteja inclusiv sănătatea jucătorilor.
Şeful Forului Internaţional afirmă că fotbalul de după COVID-19 ar putea avea mai puţine echipe, mai puţine competiţii şi mai puţine meciuri.
"Este necesară o evaluare a impactului economic global. Acum este dificil de realizat, pentru că nu ştim când vom reveni la normalitate, dar trebuie să ne uităm la oportunităţi. Putem chiar să reformăm fotbalul mondial, făcând un pas în spate. Cu un format diferit, mai puţine turnee, dar mai interesante. Poate mai puţine echipe, dar mai echilibrate. Mai puţine meciuri pentru a proteja sănătate jucătorilor, dar mai intense.
Nu este SF, vom discuta despre asta. Cuantificăm pagubele, vedem cum le putem acoperi, vom face sacrificii. Vor fi avantajaţi cei care şi-au gestionat societatea într-un mod sănătos şi astfel vom reîncepe. Nu de la zero, pentru că suntem privilegiaţi. Dar hai să salvăm împreună fotbalul de o criză care riscă să fie ireversibilă", a spus Infantino, potrivit Gazzetta dello Sport.
Întrebat despre posibilitatea reluării meciurilor în luna mai, Gianni Infantino a răspuns că echipele se vor întoarce pe teren doar în momentul în care pericolul va dispărea în totalitate. Chiar dacă multe cluburi suferă enorm din punct de vedere financiar, nu se va face niciun fel de concesie, având în vedere că e vorba de vieți omenești la mijloc.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Fotbal
Edi Iordănescu, primele reacții din postura de selecționer: "Am fost susținut de americani"
ACUM O ORĂ
Fotbal
Final de sezon pentru Ianis Hagi! Mijlocașul, operat la ligamentele încrucișate
ACUM 2 ORE