Adrian Mutu adus România U21 la turneul final al Campionatului European de anul viitor, dar nu va mai fi pe banca tricolorilor mici. Asta pentru că "Briliantul" a bătut palma cu oficialii campioanei, urmând a-i lua locul lui Dan Petrescu.
FRF nu a vrut să îl lase, dar clauza de reziliere era una simbolică, 50.000 de euro, pe care CFR s-a angajat să o plătească.
În consecință, Federația caută acum un înlocuitor pentru naționala U21 și deja se vehiculează numele a trei tehnicieni. Varianta ideală, care ar garanta în bună măsură performanță, este Edi Iordănescu. Un antrenor serios, care impune disciplină și care are fără îndoială calități. Burleanu e încântat de o asemenea colaborare, chiar dacă știe că Edi va reprezenta un efort financiar pentru FRF. Acesta prezintă marele avantaj că e liber de contract, însă nu va fi ușor de adus. Asta pentru că zilele trecute a primit o ofertă de la FC Damak, care îi propune un salariu de peste 1 milion de euro/an. Având în vedere acest aspect, șansele unei colaborări la U21 par mici, dar Iordănescu Jr nu a fost niciodată un antrenor care să pună finanțele pe primul loc, ci proiectul. Să meargă în Arabia Saudită e motivant financiar, dar dacă vrea să rămână în fotbalul mare naționala U21 poate reprezenta o importantă punte de lansare.
Liga Națiunilor UEFA
#VOCE Generația Euro 2016. Așteptări, bucurii și dezamăgiri. Ce mai fac acum jucătorii de atunci
25/09/2022 LA 05:35

Măldărășanu și Enache, variante pentru înlocuirea lui Mutu

În măsura în care nu se va înțelege cu Iordănescu Jr, Burleanu mai are pe listă două nume. Primul este al lui Marius Măldărășanu, tehnician care a avut rezultate destul de bune la Astra, în urmă cu doi ani. În sezonul 2019-2020 a condus Metaloglobus, însă a plecat de acolo, dezamăgit de situația financiară. În prezent e liber de contract și ar fi ușor de adus.
Celălalt nume luat în calcul de Federație este al lui Costel Enache. Dintre toți trei, acesta pare cel mai greu de adus, totuși, având în vedere că abia a semnat cu "U" Cluj, unde viseasă la promovare. Fost antrneor la România U18 și U19, fostul mijlocaș știe să lucreze perfect cu tinerii, dar pare greu de crezut că va pleca din Ardeal atât de repede. De-a lungul timpului, Enache le-a mai antrenat pe Laminorul Roman, Ceahlăul, CSMS Iași, Dunărea Galați, Botoșani, Astra, Hermannstadt și Petrolul.
O variantă la care s-a gândit FRF a fost și Nicolae Dică, însă Mirel Rădoi are mare încredere în acesta și nu ar dori să renunțe la el. Fostul antrenor de la FCSB este mâna dreaptă a selecționerului la națioanala mare.

Tragerea la sorți a Euro U21, săptămâna viitoare

Federația ar vrea ca naționala U21 să aibă un selecționer până la tragerea la sorți a Campionatului European, care va avea loc săptămâna viitoare. Dar, în funcție de cum decurg negocierile cu antrenorii vizați, s-ar putea ca un anunț oficial privind succesorul lui Mutu să mai întârzie.
Euro U21 de anul viitor se va desfășura într-un format unic, alcătuit din două faze. Meciurile din faza grupelor sunt programate în intervalul 24 - 31 martie, în timp ce fazele eliminatorii se vor desfășura după două luni de pauză, în perioada 31 mai - 6 iunie.
Mihăilă&Co își vor afla adversarele din grupă joi, 10 decembrie, în urma tragerii la sorți organizată la Nyon. Cele 16 echipe calificate vor fi împărțite în patru grupe, gazdele Ungaria și Slovenia urmând să fie repartizate automat în grupa A, respectiv B. Celelalte formații vor fi distribuite în funcție de coeficient. Primele două clasate din fiecare grupă se vor califica în sferturile de finală. Ultimul act al EURO 2021 U21 este programat pentru 6 iunie, la Ljubljana.
Echipele calificate la Euro U21
 • Ungaria
 • Slovenia
 • Rusia
 • Elveția
 • Olanda
 • Danemarca
 • Spania
 • Anglia
 • Franța
 • Italia
 • Portugalia
 • Cehia
 • Germania
 • Croația
 • România
 • Islanda
Liga Națiunilor UEFA
Naționalei României poate evita retrogradarea în lumea a treia a fotbalului european
24/09/2022 LA 05:25
Liga Națiunilor UEFA
Adrian Mutu și-ar fi dorit mai mulți rapidiști la națională! "Briliantul" a primit imediat replica
18/09/2022 LA 11:55