Octavian Șovre a fost subiectul a nenumărate articole din presa internațională, după ce l-a rugat pe Erling Haaland să-i dea un autograf după partida dintre Manchester City și Borussia Dortmund, din sferturile Champions League.
Majoritatea oamenilor din fotbal l-au criticat aspru pe arbitrul român, iar UEFA ia în considereare chiar suspendarea sa , dar toate aceste reproșuri s-au risipit când s-a aflat adevăratul motiv pentru care tușierul a recurs la acest gest. Șovre ajută de mai bine de 5 ani un centru destinat celor cu forme severe de autism, SOS Autism Bihor, care se susține exclusiv din donații și strângeri de fonduri. O altă metodă prin care banii ajung la cei cu probleme e legat de scoaterea la licitații a unor opere de valoare. Printre acestea se numără și semnături ale unor personalități, exact motivul din spatele demersului lui Șovre.

Ciprian Marica s-a raliat cauzei pentru care Șovre i-a cerut autograf lui Haaland

Premier League
Phil Foden își prelungește contractul cu Manchester City! Salariul uriaș pe care îl va avea englezul
ACUM 16 MINUTE
Ciprian Marica a fost profund impresionat de gestul arbitrului și a decis să ajute și el centrul respectiv, îndemnându-i și pe alți oameni din sport să o facă. Prin intermediul unei postări pe contul personal de Facebook, fostul internaținal român a declarat că donează 2 tricouri centrului respectiv.
"Nu am telefonul lui Octavian Sovre, nu ne-am întâlnit vreodată în particular. Drept pentru care scriu aici, sigur ma va contacta cineva implicat. Nu vreau să-l felicit, nici să-l cert. Vreau doar să-i mulțumesc că ne-a dat o lecție importantă! Chiar așa "cerșind un autograf".
Cât am jucat, nu prea am pus preț pe tricouri. Am făcut schimb cu adversarii și le-am oferit celor care mi le-au cerut. Dar la diversele acțiuni la care am participat în ultima vreme, am mai păstrat unele, pentru altele am licitat. Voi oferi două dintre cele mai dragi lui Octavian Sovre și fundației SOS Autism.
Unul este al meu de la "Centenarul fotbalului românesc", iar celălalt este al lui Daniel Niculae, cu autografele tuturor participanților, tricou câștigat de mine la licitația caritabilă de după eveniment. Sper din suflet să vă fie de folos! Și îi rog pe toți colegii mei din sport să doneze măcar o amintire cu care să însenineze ziua, poate chiar viața unui semen care are nevoie", a anunțat Marica.
Romanian Liga 2
Dinamo și-a găsit stadion! Unde va juca după suspendarea primită după derby-ul cu CSA Steaua
ACUM 33 MINUTE
Liga
Când se joacă primul El Clasico al sezonului! Real Madrid, avantajată de programare
ACUM O ORĂ