Epidemia de coronavirus va avea efecte negative asupra fotbaliştilor, crede Ciprian Marica, fostul internaţional român, care a declarat pentru Smart Radio că antrenamentele de acasă, fără minge şi fără adversari, nu îi ajută prea mult pe jucători.
„E greu să trăim fără fotbal şi statul ăsta în casă pentru oamenii care sunt obişnuiţi să facă mişcare este şi mai greu. Toţi au început să facă antrenamentele online şi să fie urmăriţi de către antrenor, aşa se încearcă să stea în contact, dar nu se compară cu antrenamentul pe teren şi lipseşte mingea. Fotbaliştii sau cei care am făcut fotbal ştim că orice exerciţiu fizic, fără minge, nu e ceea ce îţi trebuie”, a declarat Marica.
Atunci când intervine mingea e cu totul alt sport. Şi asta ştiu de la preparatorii fizici, care sunt la bază foşti atleţi. Majoritatea dintre ei ştiau să antreneze atletul să ajungă la o formă fizică optimă. La începuturile lor toţi au făcut aceeaşi greşeală, de a antrena fizic, cu tot felul de variante, de distanţe, de soluţii, dar atunci când a intervenit mingea toată treaba s-a schimbat şi şi-au dat seama că de fapt orice ai face în fotbal fără minge e cu totul alt sport, iar capacitatea fizică e alta atunci când intervine şi balonul. Nu prea ajută antrenamentele de acasă, alergările, exerciţiile individuale. Nu au niciun efect, pentru că atunci când intervine mingea e cu totul şi cu totul altceva", a spus el la Smart Radio.
Fotbal
Dan Petrescu, explicații pentru eșecul din Cupa României: "Cei care fac tragerea să se gândească"
ACUM 4 ORE
https://i.eurosport.com/2014/07/20/1281925.jpg
În 2004, Ciprian Marica a plecat de la Dinamo la Şahtior, după care în 2007 a ajuns în Germania la VfB Stuttgart. Tot în Bundesliga a mai evoluat pentru FC Schalke 04. Întrebat despre situaţia din Germania, fostul atacant a dezvăluit că foştii lui colegi sunt speriaţi, dar optimişti şi încrezători că totul se va încheia cu bine.
În plus, Marica a povestit cum îşi petrece timpul în izolare.
„Încerc să respect regulile. Limitez cât se poate contactul cu oamenii, dar trebuie să mai merg şi pe la birou, este nevoie de mine acolo, trebuie să mai şi muncim. În rest petrecem cât mai mult timp acasă, alături de copiii mei. Se joacă toată ziua, sunt mici exploratori, e perioada în care descoperă lucruri, lumea. Nu sunt strict, îi las şi îi ajut să descopere lucruri noi, să facă ce le place”, a mai spus Marica.
Ciprian Marica a făcut un apel la oameni, pe care i-a sfătuit să se implice şi să îi sprijine pe cei care, în aceste momente, salvează vieţi.
„Implicarea face diferenţa! Să îi susţinem şi să îi sprijinim pe cei care salvează vieţi. Să acceptăm că asta este situaţia acum, să respectăm regulile pentru siguranţa noastră şi a celor din jur şi să ne gândim ce facem de acum încolo. Să învăţam şi dacă vrem să schimbăm ceva, hai să începem cu noi!", a fost sfatul fostului internațional român.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Fotbal
CFR Cluj, OUT în "16-imile" Cupei României! CSU Craiova merge în optimi! Rezultatele zilei
ACUM 4 ORE
Premier League
"E în ADN-ul echipei mele!" Tuchel, avertisment pentru Guardiola înainte de Chelsea – Man City
ACUM 6 ORE