Tehicianul catalan nu a stat niciodată mai mult de patru ani la o echipă, astfel că șefii lui City sunt conștienți că le va fi greu să îl țină dincolo de actualul contract, care expiră în 2021. Pep a declarat că se simte excelent la Manchester și nu exclude să continue, însă declarațiile lui trebuie văzute mai degrabă ca o unealtă de PR.
Mirror notează că șansele ca Pep să își prelungească înțelegerea sunt nule și a descoperit planul acționarilor de a face tranziția după plecarea antrenorului spaniol.

Planul lui City după Guardiola

Romanian Liga I
Peluza Cătălin Hîldan a anunțat prima pentru Dinamo, la jocul de baraj cu U Cluj
ACUM 2 ORE
Astfel, extrem de mulțumiți de modul în care Guardiola a gestionat lucrurile, șefii de pe Etihad își doresc ca City să continue pe aceeași linie, atât din punct de vedere al filosofiei de joc, cât și al modului în care sunt structurate lucrurile.
Pentru ca viitoarea generație de fotbaliști să îmbrățișeze cât mai mult din filosofia de joc actuală, David Silva și Fernandinho vor fi păstrați în club, odată ce se vor fi retras din activitatea de fotbaliști profesioniști.
În privința lotului, City stă bine, dispunând de o mulțime de jucători tineri, care încă nu au ajuns la potențial maxim: Stones, Sterling, Sane, Gabriel Jesus și, mai ales Foden. Acesta din urmă e văzut drept viitorul lider din vestiar, însuși Guardiola vorbind despre el ca despre un jucător special. "Foden este cel mai talentat fotbalist pe care l-am văzut vreodată", a spus de curând Pep.
În privința băncii tehnice, nu e exclus ca Mikel Arteta, secundul lui Pep de la City, să primească șansa de a antrena prima echipă. De altfel, fostul mijlocaș are niște calități incredibile, lucru care l-a făcut să intre în vizorul lui Arsenal, odată îndepărtat Unai Emery. Deși mulți consideră că o astfel de oportunitate nu se refuză, Arteta a preferat să rămână la City, așteptând probabil să îl înlocuiască pe Guardiola, odată contractul acestuia cu "cetățenii" încheiat.
Sunt foarte conortabil să lucrez la acest club. Unde o să fiu peste 5 ani nu știu, însă. Depinde de rezultate, să vedem întâi ce se întâmplă în acest sezon | Pep Guardiola
La 14 puncte de Liverpool, City cu greu își va mai putea apăra titlul, însă marea miză pentru "cetățeni" în acest sezon va fi cucerirea Champions League.
În următorul meci din campionat, formația lui Guardiola o va întâlni pe Arsenal, duminică (ora 18:30), în direct pe Eurosport 1.
Premier League este transmis în exclusivitate în România de Eurosport. Emisiunea Premier League Show, produsă de către Eurosport România, are loc în fiecare sâmbătă și duminică înaintea partidelor din Premier League.
Romanian Liga I
Universitatea Craiova – Farul 4-1. Antrenament reușit pentru olteni înainte de barajul pentru Europa
ACUM 3 ORE
Fotbal
Dybala, la mare căutare. Un club de top din Premier League s-a întâlnit cu agenții jucătorului
ACUM 5 ORE