Francezul de 56 de ani îl succedă astfel pe Craig Shakespeare, după ce englezul a fost dat afară săptămâna trecută din cauza rezultatelor slabe. Primul meci al lui Leicester cu Puel pe banca tehnică va urma în acest weekend tocmai împotriva lui Everton, o altă echipă rămasă fără manager zilele trecute.
Puel a antrenat ultima dată pe Southampton, echipă de la care a plecat la capătul sezonului trecut în ciuda unei clasări pe locul 8 în Premier League. Conducerea lui Leicester City a recurs la managerul francez după o serie de interviuri, iar vicepreședintele clubului, Aiyawatt Srivaddhanaprabha, a relevat că francezul „se potrivește perfect”.
„După ce l-am cunoscut pe Claude, atenția sa pentru detaliu, cunoștințele despre lotul nostru, înțelegerea potențialului nostru și viziunea pentru a ne ajuta să-l realizăm au fost foarte impresionante. El a devenit candidatul evident [pentru ocuparea postului].”
Romanian Liga I
Dinamo a anunțat azi încă două achiziții! Un portar crescut de PSG vine în Ștefan cel Mare
ACUM 4 MINUTE
Noul manager al lui Leicester are în palmares un titlu în prima ligă franceză, cucerit în 2000 cu Monaco. El a fost antrenorul lui Lille pentru șase sezoane între 2002 și 2008, timp în care a avut clasări bune în Ligue 1 raportate la puterea financiară a echipei și a primit titlul de manager al anului în 2005. Au urmat contracte cu Lyon – 3 ani – și Nice – 4 ani – după care tranziția spre Premier League și sezonul petrecut la cârma lui Southampton.
„Oportunitatea de a ajuta acest club să construiască pe bazele succeselor recente este cu adevărat una entuziasmantă și aștept cu nerăbdare să lucrez împreună cu jucătorii, stafful, suporterii și conducerea pentru succese viitoare,” a spus Puel, care a declarat că este „un privilegiu grozav” să preia pe Leicester.
Echipa se află pe poziția a 14-a în Premier League după nouă etape. Un singur punct o separă de locurile retrogradabile.
Patru meciuri din etapa a 10-a din Premier League vor fi transmise pe Eurosport 1 în acest weekend.
Transmisiunile Premier League de pe Eurosport sunt sponsorizate de UPC Romania.
Premier League
Frank Lampard a devenit favorit să preia Everton. Cine mai figurează pe lista clubului
ACUM O ORĂ
Ligue 1
PSG, interesată de fotbalistul pe care Mbappe l-a cerut pe Parc de Princes în 2019
ACUM 4 ORE