Liverpool a câștigat dramatic finala de la Mondialul Cluburilor, împotriva lui Flamengo, grație golului înscris de Bobby Firmino în minutul 99' al primei reprize de prelungiri. Sadio Mane i-a surprins pe contraatac pe jucătorii brazilieni și, la finalul unui sprint, i-a pasat decisiv lui Firmino, care a făcut o fentă scurtă și a înscris pe centrul porții.
Formația de pe Anfield Road a reușit așadar să câștige pentru prima oară în istorie trofeul de la Campionatul Mondial al Cluburilor. Mai mult, Liverpool și-a luat revanșa în fața lui Flamengo, care câștigase în singura confruntare directă dintre cele două până la finala de astăzi.
Ligue 1
Super lovitura pregătită de PSG pe piața transferurilor! Pe ce jucător de la Mondial au pus ochii
05/12/2022 LA 15:58
Ca urmare a succesului din Qatar, Liverpool a bifat o nouă performanță impresionantă. Echipa lui Klopp este singura de pe teritoriul Angliei care a reușit să cucerească în același sezon toate cele trei trofee internaționale: UEFA Champions League, în fața lui Tottenham, Supercupa Europei, contra lui Chelesa și Campionatul Mondial al Cluburilor, în fața celor de la Flamengo.
De când a fost înființat Campionatul Mondial al Cluburilor, în urmă cu 19 ani, doar trei echipe din Premier League au reușit să participe la turneul organizat anual. Este vorba despre Liverpool (de 2 ori), Manchester United și Chelsea. În toată istoria acestor ediții, niciuna dintre ele n-a reușit să câștige toate cele trei trofee internaționale din sezonul respectiv.

Liverpool a întrerupt "blestemul" echipelor englezești

În 2005, Liverpool câștiga Champions League și Supercupa Europei, dar pierdea în finala Mondialului Cluburilor. Apoi, Manchester United câștiga Champions League și Supercupa Europei în 2008, dar pierdea în finala Mondialului Cluburilor. Patru ani mai târziu, a urmat rândul lui Chelsea să-și încerce norocul. Mai întâi, londonezii au câștigat Champions League, dar au pierdut celelalte două trofee internaționale.
"Blestemul" cluburilor din Premier League a fost oprit în această seară, după ce Liverpool a câștigat împotriva lui Flamengo, în finala Campionatului Mondial al Cluburilor. Așadar, grație trofeului Champions League obținut în fața lui Tottenham și a Supercupei Europei cucerite în fața lui Chelsea, Liverpool devine prima echipă din Anglia care reușește "tripla" internațională.
Premier League
Scouterii lui Liverpool, pe urmele unui star de la Cupa Mondială! Klopp, mare fan al fotbalistului
28/11/2022 LA 14:38
Cupa Mondială FIFA
Cupa Mondială 2022 | Șansele Franței de a câștiga titlul mondial după accidentarea lui Benzema
20/11/2022 LA 07:39