Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Suma câștigată de Al Hilal, echipa lui Răzvan Lucescu, la Campionatul Mondial al Cluburilor

Cosmin Cioboata

Actualizat 22/12/2019 la 14:38 GMT+2

Al Hilal, echipa pregătită de Răzvan Lucescu, va primi din partea FIFA suma de 1,8 milioane de euro pentru evoluția de la Campioanatul Mondial al Cluburilor, unde s-a clasat pe locul 4. Liverpool a câștigat trofeul, după ce a trecut cu 1-0 de Flamengo, grație golului înscris de Bobby Firmino, în minutul 99.

lucescu al hilal

Credit imagine: Getty Images

Al Hilal a pierdut finala mică din Qatar la loviturile de departajare, în fața celor de la Monterrey. După expirarea celor 90 de minute, scorul era 2-2. Pentru formația lui Lucescu au înscris Eduardo și Gomis, în timp ce pentru echipa din Mexic au punctat Gonzalez și Meza.
Conform regulamentului, după fluierul de final al arbitrului Hațegan, s-a trecut direct la executarea loviturilor de departajare. Cardenas, portarul celor de la Monterrey, a fost eroul finalei mici, după ce a apărat două lovituri și a transformat penalty-ul decisiv.
lucescu al hilal

Răzvan Lucescu a lăudat forța lui Monterrey

La finalul confruntării pierdute la penalty-uri, Răzvan Lucescu a recunoscut forța adersarului și, în același timp, a lăudat capacitatea de efort a elevilor săi:
"Am jucat bine, dar am întâlnit un adversar foarte puternic. A fost un meci cu multă risipă de efort, iar în cele din urmă cei de la Monterrey au fost mai proaspeți. S-a văzut atunci când s-au făcut schimbările.", a spus Răzvan Lucescu la finalul partidei.
Al Hilal a mai jucat două meciuri până să ajungă în finala mică a turneului. În sferturi, formația saudită a câștigat la limită împotriva lui Esperance Tunis, scor 1-0, apoi a pierdut în semifinale contra lui Flamengo, scor 1-3.
Pentru că a încheiat pe locul patru la Mondialul Cluburilor, Al Hilal va primi din partea FIFA suma de 1,8 milioane de euro. Liverpool, câștigătoarea competiției, a plecat acasă cu 4,7 milioane de euro, grație victoriei dramatice obținute în fața câștigătoarei Copei Libertadores, Flamengo. Bobby Firmino a înscris unicul gol al finalei de la Doha, în minutul 99.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo