Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

UEFA schimbă formatul Campionatului Mondial al Cluburilor! Se cunosc deja patru echipe participante

Cosmin Cioboata

Publicat 24/10/2019 la 14:16 GMT+3

Campionatului Mondial al Cluburilor din 2021 va fi prima ediție la care vor participa 24 de echipe. Competiția care adună cele mai puternice cluburi de pe toate continentele își va schimba formatul cu ocazia ediției găzduite de China, peste doi ani.

Campionat

Credit imagine: Getty Images

Gianni Infantino, președintele UEFA, a anunțat că începând cu anul 2021, Campionatul Mondial al Cluburilor se va desfășura în lunile iunie și iulie, din patru în patru ani:
Sunt sigur că noul Campionat Mondial al Cluburilor va fi o competiție pe care fiecare persoană, fiecare copil și fiecare pasionat de fotbal o va aștepta cu nerăbdare. Va fi prima ediție reală a Campionatului unde cele mai bune echipe din lume se vor lupta pentru trofeu.
Mai rămâne de așteptat doar decizia celor de la FIFA pentru a se afla câte cluburi de pe cele șase continente vor putea participa la Campionat. UEFA ar putea primi opt locuri pentru Campionatul Mondial al Cluburilor, deși unele echipe din Europa s-au opus noului format, printre care și Manchester United.
Ramos
Campionatul Mondial al Cluburilor a fost înființat în anul 2000 și s-a desfășurat de 15 ori până în prezent. Qatar va găzdui următoarele două ediții, în acest an și în 2020. Acestea vor fi ultimele Campionate cu șapte echipe participante și care se vor desfășura în luna decembrie. Real este clubul cu cele mai multe trofee (4), obținute în 2014, 2016, 2017 și 2018. Real Madrid, Liverpool, Chelsea și Atletico Madrid vor avea un loc asigurat la Campionatul din 2021 deoarece au câștigat trofee europene în ultimele două sezoane.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo