Fotbal
Club World Cup

UEFA schimbă formatul Campionatului Mondial al Cluburilor! Se cunosc deja patru echipe participante

Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

Campionat

Credit imagine: Getty Images

DeCosmin Cioboata
24/10/2019 la 12:16

Campionatului Mondial al Cluburilor din 2021 va fi prima ediție la care vor participa 24 de echipe. Competiția care adună cele mai puternice cluburi de pe toate continentele își va schimba formatul cu ocazia ediției găzduite de China, peste doi ani.

Gianni Infantino, președintele UEFA, a anunțat că începând cu anul 2021, Campionatul Mondial al Cluburilor se va desfășura în lunile iunie și iulie, din patru în patru ani:

Sunt sigur că noul Campionat Mondial al Cluburilor va fi o competiție pe care fiecare persoană, fiecare copil și fiecare pasionat de fotbal o va aștepta cu nerăbdare. Va fi prima ediție reală a Campionatului unde cele mai bune echipe din lume se vor lupta pentru trofeu.
Liga

Zidane a răbufnit după victoria Realului de la Bilbao! "Sunt obosit, m-am săturat!"

ACUM 7 ORE

Mai rămâne de așteptat doar decizia celor de la FIFA pentru a se afla câte cluburi de pe cele șase continente vor putea participa la Campionat. UEFA ar putea primi opt locuri pentru Campionatul Mondial al Cluburilor, deși unele echipe din Europa s-au opus noului format, printre care și Manchester United.

Campionatul Mondial al Cluburilor a fost înființat în anul 2000 și s-a desfășurat de 15 ori până în prezent. Qatar va găzdui următoarele două ediții, în acest an și în 2020. Acestea vor fi ultimele Campionate cu șapte echipe participante și care se vor desfășura în luna decembrie. Real este clubul cu cele mai multe trofee (4), obținute în 2014, 2016, 2017 și 2018. Real Madrid, Liverpool, Chelsea și Atletico Madrid vor avea un loc asigurat la Campionatul din 2021 deoarece au câștigat trofee europene în ultimele două sezoane.

Liga

Catalanii au răbufnit după o nouă victorie obținută de Real Madrid cu VAR-ul: "Dosarele X"

ACUM 8 ORE
Liga

Athletic Bilbao - Real Madrid 0-1. Sergio Ramos duce formația lui Zidane și mai aproape de titlu

ACUM 9 ORE
Subiecte asemănătoare
FotbalClub World CupReal Madrid
Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol