Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Chelsea, a doua finalistă de la Campionatul Mondial al cluburilor! Lukaku, omul decisiv cu Al Hilal

Nicu Savin

Publicat 09/02/2022 la 20:24 GMT+2

Chelsea s-a calificat în finala Campionatului Mondial al cluburilor după ce a trecut de Al Hilal cu 1-0. Unicul gol al meciului a fost marcat de Romelu Lukaku, în prima repriză.

Lukaku celebra su gol ante el Al-Hilal en el Mundial de Clubes

Credit imagine: Getty Images

Palmeiras a devenit ieri prima finalistă de la Campionatul Mondial al cluburilor. Campiona Americii de Sud se va duela pentru trofeu cu Chelsea, care și-a respectat statutul și a învins-o pe Al Hilal cu 1-0.
Londonezii au controlat jocul încă de la început și după o ratare a lui Ziyech, Lukaku a deschis scorul în minutul 32, reluând în poartă o minge făcută cadou de un fundaș al saudiților.
Londonezii își putea dubla avantajul imediat după pauză, dar Havertz a nimerit doar bara după o acțiune personală. Al Hilal putea egala în minutul 64, dar Kepa a avut o interveție excepțională la un șut trimis de Moussa Marega. Saudiții au continuat să atace, dar Kepa a salvat din noul la șutul lui Kanno din minutul 69, iar apoi londonezii au scăpat cu fața curată datorită impreciziei lui Matheus Pereira, care a trimis alături din poziție ideală.
Alertați de ocaziile saudiților, jucătorii lui Chelsea au fost mult mai concentrați pe finalul jocului și au reușit să-și păstreze avansul până la ultimul fluier.

Chelsea, pentru a 2-a oară în finala Campionatului Mondial al cluburilor

Așadar, pentru a 12-a oară din cele 18 ediții, campioana Europei va înfrunta Americii de Sud în finala Campionatului Mondial al cluburilor. Pentru Chelsea este a 2-a apariție în ultimul act. Londonezii au pierdut în 2012 în fața unei alte echipe braziliene, Corinthinas, scor 0-1.
În schimb, Palmeiras este pentru prima dată în finala acestei competiții și are șansa de a deveni a 4-a echipă din Brazilia care cucerește trofeul. Corinthians (2000 și 2012), Sao Paolo (2005) și International (2006) sunt singurele reprezentante ale Americii de Sud care au în palmares prestigiosul trofeu.
Echipele din Europa domină autoritar la numărul de titluri în această competiție (13). Cea mai titrată este Real Madrid, care a câștigat de 4 ori Campionatul Mondial al cluburilor, din tot atâtea finale jucate. Barcelona are 3 titluri din 4 finale, iar Bayern Munchen s-a impus de două ori, din tot atâtea prezențe. Liverpool, Milan, Manchester United și Inter sunt celelalte echipe de pe "Bătrânul Continent" care au câștigat câte o dată trofeul pus în joc.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo