Chelsea participă în aceste zile la Campionatul Mondial al Cluburilor, care se desfășoară în perioada 3-12 februarie în Emiratele Arabe Unite.
Echipa lui Thomas Tuchel va fi primul club din Europa care va fi arbitrat de roboți, FIFA urmând a testa în aceste zile un sistem de arbitraj de ultimă generație.
Roboții vor lua deciziile legate de offside, poziția unui jucător urmând a fi evaluată de 50 de ori pe secundă, ceea ce va duce la eliminarea, într-o proporție 90%, a pozițiilor în afara jocului.
The Emirates FA Cup
Jurgen Klopp, nemulțumit după finala FA Cup: "Nu o să înțeleg niciodată asta"
ACUM O ORĂ
Acest sistem de arbitraj, care presupune folosirea a 12 camere instalate pe acoperișul arenei, a mai fost testat și la Cupa Arabiei, în perioada 30 noiembrie - 18 decembrie, fiind un succes al științei fotbalistice.
Reprezentanții FIFA au vorbit despre arbitrajul cu ajutorul roboților, spunând că la meciuri va exista și un asistent VAR, care va ajuta la confirmarea deciziilor.
"Când mingea este în joc, un software trimite în timp real un semnal către VAR. Va exista un asistent VAR care va procesa datele despre offside și-l poate ajuta pe arbitrul de centru să stabilească dacă jucătorul considerat a fi în offside influențează jocul, astfel încât să poată valida și confirma rapid decizia", a declarat Johannes Holzmuller, directorul FIFA pe probleme de tehnologie.
Dacă va fi un succes, sistemul de arbitraj de ultimă generație ar putea fi folosit la Campionatul Mondial din Qatar, care va avea loc în perioada 21 noiembrie - 18 decembrie.
Citește și:

Programul Campionatului Mondial al Cluburilor

În acest an, la Campionatul Mondial al Cluburilor participă, Palmeiras, campioana CONMEBOL, Al-Hilal, deținătoarea trofeului Ligii Campionilor Asiei, Al Ahly, câștigătoarea CAF Champions League, Monterrey, campioana CONCACAF, AS Pirae, nominalizată de Zona Oceaniei, Al-Jazira, campioana UAE Pro League, și Chelsea, câștigătoarea Champions League.
Echipa lui Thomas Tuchel va juca direct în semifinalele turneului. Englezii îi vor înfrunta pe câștigătorii sfertului de finală în care se duelează Al-Hilal cu învingătorii din optimea Al-Jazira - AS Pirae, meci programat astăzi, de la ora 18:30.
Mâine, în cealaltă partidă din optimile competiției, se vor întâlni Al Ahly și Monterrey, tot de la ora 18:30.
Finala Campionatului Mondial al Cluburilor va avea loc pe 12 februarie.
The Emirates FA Cup
Jurgen Klopp, vinovat pentru ratarea lui Mane! Ce a declarat antrenorul german după finală
IERI LA 08:31
The Emirates FA Cup
Liverpool, lovită de accidentări! Van Dijk a explicat de ce a fost schimbat în finala FA Cup
IERI LA 08:11