Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Real Madrid, din nou campioana lumii! Madrilenii au învins Al-Hilal într-o finală cu opt goluri

Alex Masgras

Publicat 11/02/2023 la 23:00 GMT+2

Real Madrid a câștigat Campionatul Mondial al Cluburilor după ce a învins Al-Hilal cu 5-3. Pentru madrileni, acesta este al cincilea succes în această competiție, fiind echipa cu cele mai multe titluri la Campionatul Mondial al Cluburilor.

Vinicius Junior of Real Madrid celebrates with team mates after scoring their sides first goal during the FIFA Club World Cup Morocco 2022 Final match between Real Madrid and Al Hilal at Prince Moulay Abdellah on February 11, 2023 in Rabat

Credit imagine: Getty Images

Real Madrid a câștigat pentru a cincea oară în istoria sa Campionatul Mondial al Cluburilor. Finala de la Rabat a propus un adevărat festival de goluri în care echipa lui Carlo Ancelotti s-a impus cu 5-3 în fața celor de la Al-Hilal.
Spaniolii au început foarte bine partida și au deschis scorul încă din minutul 13, atunci când Vinicius a înscris din pasa lui Benzema. Cinci minute mai târziu, madrilenii și-au dublat avantajul atunci când Valverde a înscris cu un șut deviat.
În minutul 26, Al-Hilal a redus din diferență prin Moussa Marega. Atacantul de 31 de ani din Mali a fost servit perfect de Kanno și a rămas singur cu Lunin pe care l-a învins, readucând speranțele în tabăra echipei din Arabia Saudită.
În repriza secundă, cele două echipe au urmat același scenariu. Real Madrid a marcat prin Karim Benzema în minutul 54, care a trimis sub bară din centrarea superbă a lui Vinicius. Patru minute mai târziu, Valverde a realizat dubla dintr-o fază pornită tot de el. Uruguayanul a trimis în lateral pentru Carvajal, iar spaniolul i-a returnat în careu lui Valverde, care a trimis elegant peste portarul celor de la Al-Hilal.
Citește și:

Real Madrid a câștigat pentru a cincea oară Campionatul Mondial al Cluburilor

La fel ca în prima repriză, după cele două goluri marcate de Real Madrid a venit rândul saudiților să înscrie. Vietto a primit o pasă foarte bună de la Abdulhamid, a rămas singur cu Lunin, marcând cu o scăriță peste portarul ucrainean.
În minutul 69, Vinicius a refăcut diferența de trei goluri în favoarea echipei sale, realizând și el dubla, cu un șut din interiorul careului, la colțul lung.
Festivalul de goluri de la Rabat nu s-a oprit, iar Al-Hilal a marcat în minutul 79 al treilea gol. Vietto a realizat și el dubla. Camavinga a pierdut mingea la marginea careului, Michael a intrat în careu și i-a pasat argentinianului, care a înscris superb, din întoarcere.
În cele din urmă, Real Madrid, câștigătoarea UEFA Champions League din sezonul 2021/22, a cucerit pentru a cincea oară în istoria sa trofeul de la Campionatul Mondial al Cluburilor. Madrilenii au mai cucerit acest trofeu în 2014, 2016, 2017 și 2018.
Tot sâmbătă, Flamengo a obținut locul al treilea la Campionatul Mondial al Cluburilor, după ce s-a impus în finala mică în fața celor de la Al Ahly cu 4-2. Barbosa și Pedro au înscris fiecare câte o dublă pentru brazilieni, în timp ce pentru echipa din Egipt a realizat dubla Ahmed Abdelkader.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo