Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Real Madrid e în finala Campionatului Mondial al Cluburilor! Spaniolii s-au dezlănțuit în prelungiri cu Al Ahly

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 08/02/2023 la 23:04 GMT+2

Real Madrid s-a calificat în finala Campionatului Mondial al Cluburilor, după victoria cu 4-1 în fața lui Al Ahly. Golurile echipei din capitala Spaniei au fost marcate de Vinicius, Valverde, Rodrygo și Sergio Arribas, în timp ce pentru egipteni a înscris Ali Maaloul.

El Real Madrid celebrando un gol

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Dani Morar
Real Madrid s-a calificat în finala Campionatului Mondial al Cluburilor, acolo unde o va întâlni pe Al Hilal. Spaniolii au trecut cu 4-1 de Al Ahly, care a avut ocazia egalării pe final. Vinicius, Valverde, Rodrygo și Sergio Arribas au fost marcatorii clubului blanco, în timp ce Maaloul i-a readus în joc pe egipteni, care nu au avut însă puterea de a face 2-2 și au încasat două goluri în prelungiri.
Partida de pe Stade Moulay Abdallah din Rabat a început cu un moment de reculegere în memoria victimelor cutremului din Turcia și Siria, dezastru care a afectat mii de oameni.
Real Madrid a dominat prima parte a jocului, însă ocaziile mari au venit abia la jumătatea reprizei. Mohamed Sherif a fost primul care a ratat pentru Al Ahly, iar spaniolii au avut două ocazii uriașe imediat după.
Mai întâi, Vinicius a primit o pasă bună în careu și a finalizat spre colțul lung, însă mingea a trecut de puțin pe lângă. Rodrygo și-a creat și el o ocazie mare, dar șutul său pe colțul opus a trecut de asemenea pe lângă poarta apărată de El Shenawy.
Vinicius a deschis scorul chiar înainte de pauză, după o acțiune plecată de la pasa lungă a lui Toni Kroos spre Valverde. Fundașii lui Al Ahly au respins inițial, dar au comis o greșeală de care spaniolii au profitat imediat. Vinicius a rămas singur cu portarul și a finalizat cu o scăriță de mare finețe.
A fost golul cu numărul 50 pentru Vinicius în tricoul lui Real Madrid. Brazilianul are un sezon de excepție, în care a marcat de 14 ori și a oferit 6 assist-uri în cele 32 de partide pe care le-a jucat.
Totodată, el este cel mai tânăr marcator al Realului la Campionatul Mondial al Cluburilor în secolul 21, la 22 de ani și 211 zile, depășind recordul lui Isco din 2014, care marca la 22 de ani și 239 de zile.
Citește și:

Real Madrid - Al Hilal, în finala Campionatului Mondial al cluburilor

Fede Valverde a dublat avantajul Realului imediat după pauză. Rodrygo a scăpat singur cu portarul lui Al Ahly, care a respins în prima fază. Uruguayanul a fost pe fază și a înscris cu poarta goală, aducându-și echipa mai aproape de marea finală.
Madrilenii se puteau desprinde la 3-0 după o oră de joc, atunci când aceștia au fost aproape de un penalty. Arbitrul Andres Matias Matonte Cabrera a judecat o fază controversată la monitorul VAR, însă a decis că nu s-a întâmplat nimic neregulamentar.
5 minute mai târziu s-a acordat penalty la poarta cealaltă. Eduardo Camavinga a fost imprudent și a comis un fault în careu, care le-a permis egiptenilor să revină în joc. Ali Maaloul l-a învins pe Andiy Lunin, făcând ca tabela să arate scorul de 2-1 cu doar 25 de minute înainte de final.
Al Ahly a dat totul pe cartea atacului pe final și a ratat două ocazii bune de a egala. Afsha a fost primul care a irosit o șansă bună de a marca, atunci când a trimis peste poartă din apropiere. Taher Mohamed a trecut și el pe lângă golul de 2-2, atunci când nu a reușit să reia spre poartă o centrare bună.
Modric a ratat un penalty în minutul 87, irosind ocazia de a închide meciul. Croatul a șutat în bară, dar Al Ahly nu a mai avut timp să reacționeze pe final. În ciuda acestui lucru, Realul a marcat în prelungiri, Dani Ceballos servindu-l perfect pe Rodrygo, care și-a trecut până la urmă numele pe lista marcatorilor. Sergio Arribas a marcat și el în minutul 8 de prelungiri, la prima fază după ce a fost introdus pe teren și a stabilit scorul final
S-a terminat 4-1 pentru Real Madrid, care avansează în finala Campionatului Mondial al Cluburilor și are ocazia de a-și trece în palmares un nou trofeu. În ultimul act, clubul blanco o va înfrunta pe Al Hilal, echipă care a trecut de Flamengo în cealaltă semifinală, cu scorul de 3-2.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo