Articol scris de Andrei Bobeică
UPDATE
Se pare că Sebastian Colțescu nu este atât de norocos cât s-a crezut inițial. Deși UEFA nu informase FRF despre suspendarea arbitrului și pentru meciurile din Liga 1, forul european ar fi înștiințat CCA că pedeapsa include și competiția internă, conform Prosport. Astfel, arbitrul român nu va mai arbitra niciun meci până la finalul sezonului 2020/2021.
Romanian Liga I
Dusan Uhrin, ferm înainte de returul barajului cu U Cluj! "Situația clubului nu este prea bună!"
ACUM 2 ORE
Știrea inițială
Totuși, sezonul nu ar fi terminat pentru arbitrul român. Prosport scrie că Sebastian Colțescu va putea arbitra în continuare în Liga 1, datorită unui articol din Regulamentul Disciplinar al UEFA.
Acest articol susține că suspendarea se aplică pentru competiția unde s-a produs eroarea, astfel că, arbitrul ar putea fi delegat în continuarea în campionatul intern.
Conform informațiilor sursei citate, UEFA a considerat suficientă pedeapsa de a-l suspenda pe Colțescu pe plan internațional, astfel că forul european nu a mai cerut FRF să-l oprească pe român de la delegări și în Liga 1.
Alt motiv pentru care UEFA a decis suspendarea doar pentru meciurile europene ar fi faptul că Sebastian Colțescu oricum fusese scos de pe lista FIFA de CCA.

SEBASTIAN COLȚESCU, SUSPENDAT DE UEFA PÂNĂ LA FINALUL SEZONULUI!

UEFA, prin intermediul Comisiei de Control, Etică şi Disciplină, a demarat o anchetă în urma evenimentelor petrecute la Paris, iar decizia finală a forului suprem a sosit astăzi.
UEFA nu l-a găsit vinovat de rasism pe Sebastian Colțescu, însă l-a suspendat pentru "comportament inadecvat". Prin urmare, arbitrul român nu va mai putea fi delegat până la finalul sezonului 2020/2021.
Mai mult, Colțescu va fi obligat de UEFA să participe la un program educațional, la fel ca și Șovre. În același timp, Pierre Webo, secundul care l-a acuzat pe Colțescu de rasism, a fost suspendat pentru un meci în competițiile europene.
Fotbal
Omrani, eroare impardonabilă! Motivul pentru care ratează prima convocare la naționala Algeriei
ACUM 2 ORE
Liga Campionilor UEFA
Salah nu e singurul ahtiat după revanșă! Starul care nu a primit nicio șansă la Real Madrid
ACUM 3 ORE