Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Klopp acordă importanță Supercupei Angliei: "Este ultima pe care trebuie să o mai câștigăm"

Andrei Nicolae

Publicat 28/07/2022 la 21:40 GMT+3

Liverpool o întâlnește sâmbătă pe Manchester City în Supercupa Angliei, iar antrenorul "cormoranilor" vânează trofeul din weekend. Neamțul a vorbit despre dorința de a câștiga disputa cu trupa lui Guardiola, dar și despre timpul redus de pregătire pe care l-au avut, ținând cont că au încheiat sezonul trecut la sfârșitul lui mai.

Jürgen Klopp

Credit imagine: Getty Images

Supercupa Angliei este un trofeu pe care nu se pune foarte mult accentul în Anglia, însă Jurgen Klopp dorește să pună mâna pe el și are un motiv clar. Community Shield este ultima competiție pe care tehnicianul neamț nu a câștigat-o încă alături de echipa de pe Anfield.
Liverpool a cucerit sub comanda lui Klopp titlul de campioană, FA Cup, Cupa Ligii Angliei, Champions League, Supercupa Europei și Campionatul Mondial al Cluburilor. Supercupa Angliei este singurul trofeu care îl lipsește din vitrină fostului antrenor de la Dortmund.
Klopp a acuzat însă perioada în care de desfășoară partida, deoarece și-ar fi dorit mai mult timp de pregătire alături de băieții săi, care au încheiat sezonul trecut pe 28 mai, când au disputat Finala Champions League.
"Îmi place competiția, dar cred că ar fi fost posibil să se găsească altă dată. Am avut un sezon mai lung decât celelalte echipe și acum avem un presezon mai scurt. Nu prea are sens. Poate cineva se va gândi la asta.
Dar trebuie să găsim o cale și la asta lucrăm. În două zile începe sezonul din nou și abia așteptăm. Este important [meciul din Supercupă], pentru că am jucat această partidă de câteva ori și ar fi bine să câștigăm. Este ultima [competiție] pe care trebuie să o mai câștigăm", a declarat managerul de pe Anfield, citat de Daily Mail.
Citește și:

LIVERPOOL NU A MAI CÂȘTIGAT SUPERCUPA ANGLIEI DIN 2006

În ultimii ani, echipele care au jucat în Supercupa Angliei au părut că nu acordă prea multă importanță acestui trofeu. De multe ori, antrenorii preferă să nu folosească cei mai buni jucători pentru a nu risca accidentări înainte de startul campionatului. Pentru Liverpool, meciul de peste două zile este însă unul important, cel puțin din spusele lui Klopp, care nu are în palmares Supercupa Angliei și vrea să o câștige.
Liverpool a câștigat ultima dată Supercupa Angliei în 2006 (2-1 cu Chelsea). De atunci a mai jucat de două ori în meciul care deschide sezonul, dar a pierdut de fiecare dată: în 2019 cu City și în 2020 cu Arsenal, de fiecare dată la penalty-uri (în caz de egalitate se trece direct la executarea loviturilor de departajare).
Liverpool este a 3-a cea mai titrată echipă în ceea ce privește Supercupa Angliei, cu 15 trofee. Pe primul loc este Manchester United (21), iar pe doi Arsenal (16). Manchester City are 6 supercupe în palmares, ultima în 2019.
Parida dintre Liverpool și Manchester City va avea loc sâmbătă, pe King Power Stadium din Leicester. În ultimii ani, Supercupa s-a jucat pe Wembley, dar de această dată cel mai important stadion englezesc va fi ocupat de finala Campionatului European de fotbal feminin, care le va aduce față în față Anglia și Germania.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo