Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Liverpool câștigă Supercupa Angliei! VAR-ul a decis finala

Marian Ursescu

Publicat 30/07/2022 la 21:24 GMT+3

Jurgen Klopp câștigă primul duel al sezonului cu Pepp Guardiola. Două dintre cele patru goluri de la Leicester au fost validate după analiza video

Der FC Liverpool hat den englischen Supercup gewonnen

Credit imagine: Getty Images

Sezonul în Anglia a început oficial printr-un duel de 5 stele. Supercupa Angliei s-a desfășurat la Leicester, pe King Power, și nu pe Wembley, așa cum se obișnuiește de obicei. Cauza? Duminică se joacă la Londra
Liverpool, câștigătoarea Cupei Ligii Angliei și a Cupei Angliei, a înfruntat rivala Mancheste City, campioana din Albion în ultimul sezon. Vedetele de 14 carate din cele două echipe, au fost trimise pe teren de cei doi antrenori. La ”cetățeni”, starul Halland a fost titular, în timp ce la Liverpool, uruguayanul Darwin Nunez, pentru care ”cormoranii” au plătit 75 de milioane, a fost doar rezervă.

Starul norvegian șters, a lovit o dată bara

Haaland, poate cel mai dorit jucător în perioada de mercato, nu a avut un debut demn de valoarea sa în Supercupa Angliei. Vârf de atac între Mahrez și Grealish, norvegianul s-a zbătut și a alergat în gol.
Liverpool a deschis scorul în minutul 21 prin Alexander-Arnold. Servit foarte bine de Salah, fundașul englez a prins un șut fantastic din marginea careului de 16 metri. Ake a deviat însă mingea în poartă, derutându-l pe Ederson.

Darwin Nunez a debutat cu gol

După pauză, Guardiola l-a trimis în teren pe Julian Alvares, vârful adus de la River Plate, iar acesta avea să egaleze în minutul 70, printr-un șut din careul mic. VAR-ul a decis că nu a fost vorba de ofsaid la o fază premergătoare și golul a fost validat.
Tot VAR-ul avea să decidă și golul 3. Ruben Dias a făcut un henț în careu, arbitrul nu a văzut, dar a fost chemat la margine. A dictat penalty și Salah a transformat penalty-ul în minutul 83.
În prelungirile partidei, un alt jucător venit în această vară, Darwin Nunez a debutat cu gol. A marcat cu o lovitură de cap și a stabilit scorul final.
Haaland a avut ultima ocazie, a trimis mingea în bară, dar Supecupa era de mult jucată. Liverpool a început sezonul cum nu se poate mai bine, cu un nou trofeu. Este a 16-a Supercupă a Angliei pentru ”cormorani”, dar prima după o pauză de 16 ani! Manchester City rămâne cu cele 6 Supercupe, ultima dintre ele câștigate în 2019.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo