Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Guardiola, ironic după ce City a pierdut Supercupa cu Arsenal: "La 9 dimineața voi fi aici să joc"

Nicu Savin

Publicat 06/08/2023 la 22:03 GMT+3

Pep Guardiola a fost extrem de frustrat la finalul Supercupei Angliei, pierdută de Manchester City în fața celor de la Arsenal, la penalty-uri. Antrenorul "cetățenilor" a fost vizibil deranjat de numărul mare de minute de prelungire acordate, ceea ce a dus la marcarea golului egalizator al adversarilor.

Pep Guardiola

Credit imagine: Getty Images

Manchester City a început cu stângul noul sezon, ratând cucerirea primului trofeu pus în joc: Supercupa Angliei. "Cetățenii" s-au duelat cu Arsenal pe Wembley și au fost la câteva secunde distanță de victorie, dar au avut un ghinion teribil.
Echipa lui Guardiola a deschis scorul în minutul 77 prin tânărul Cole Palmer, care îl înlocuise pe Erling Haaland cu doar 13 minute mai devreme. City părea că nu are emoții în a-și menține avantajul, dar Arsenal a dat lovitura în al 11-lea minut al prelingirilor. În urma unui corner, mingea a ajuns la Trossard, al cărui șut slab a fost deviat nefericit de Akanji în proprie poartă.
S-a trecut apoi direct la executarea loviturilor de departajare, iar "tunarii" au avut nervii mai tari. Odegaard, Trossard, Saka și Vieira au executat impecabil, în timp ce de la City au ratat De Bruyne și Rodri, astfel că trofeul a ajuns în vitrina londonezilor.

Pep Guardiola, nemulțumit de numărul mare de minute de prelungire acordate în meciul cu Arsenal din Supercupa Angliei

La finalul partidei, Pep Guardiola a fost vădit nemulțumit de faptul că s-au acordat peste 10 minute de prelungire. Înaintea acestui sezon, oficialii Premier League i-au sfătuit pe arbitrii să măsoare la sânge momentele de întrerupere și să prelungească partidele cât e nevoie, iar centralul Stuart Attwell s-a conformat. Guardiola a spus că antrenorii și jucătorii ar trebui consultați înaintea de luarea unor asemenea decizii și a avut un mesaj ironic la adresa oamenilor cu putere de decizie din fotbalul englez și internațional.
"Este o întrebare bună pentru boardul internațional (n.r. de ce s-au acordat atâtea minute suplimentare) și pentru toți oamenii de fotbal, pentru că ei nu consultă managerii, nu consultă jucătorii, nu-i interesează care este părerea lor. Te duci acolo, trebuie să accepți, trebuie să joci cât vor ei. Vor fi multe meciuri de 100 de minute. Spun că prelungesc meciurile pentru goluri. Dacă pentru fiecare gol marcat se acordă 30-45 de secunde în plus, dacă se termină 4-3 atunci dimineață la 9 sunt aici să joc", a spus Guardiola.
Manchester City nu ar trebui să fie îngrijorată din cauza eșecului din Supercupa Angliei. Dintre echipele care au câștigat acest trofeu în ultimii 12 ani, doar una a reușit să câștige și titlul în Premier League în sezonul respectiv. Chiar echipa lui Pep Guardila a reușit această performață, în stagiunea 2018-2019. De altfel, în ultimii doi ani City a început sezonul cu ratarea Supercupei, dar apoi a câștigat campionatul de fiecare dată.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol