România a avut un început de toamnă perfectă în calificările pentru Cupa Mondială din 2022, reușind un procentaj de sută la sută după primele două partide cu Islanda (2-0 în deplasare) și Liechtenstein (2-0, acasă).
După acest ultim joc, selecționerul Mirel Rădoi a declarat că și-ar fi dorit mai multe goluri. Golaverajul este un criteriu de departajare important la finalul campaniei de calificare, primul care face diferența în caz de egalitate de puncte.
Cupa Mondială FIFA
"Să vină Franța!" Ce scrie presa din Anglia după ce s-a stabilit duelul de foc din sferturi
ACUM 24 MINUTE
https://i.eurosport.com/2021/09/05/3213954.jpg
"Aveam nevoie de cele trei puncte. Ca să fiu sincer, mă aşteptam ca scorul să fie mai mare. Îmi pare rău pentru băieţi, pentru că şi în meciul cu Islanda şi în alte partide ne creăm ocazii dar, din păcate, ne pierdem concentrarea exact în momentul cel mai important, cel al finalizării. Aş fi vrut totuşi să marcăm mai multe goluri... cel puţin unul în repriza a doua. Pentru că vedem că avem ocazii şi nu reuşim să marcăm. Avem o grupă echilibrată şi echipele care dau cele mai multe goluri Liechtensteinului vor face diferenţa", a afirmat Rădoi la Pro Tv, după joc.
În tot acest scenariu, Rădoi avea așteptări și de la fundași să marcheze: "Până la urmă era de aşteptat că vor înscrie şi fundaşii. Mă bucur însă pentru încrederea pe care o avem înainte de meciul din Macedonia de Nord".

Mirel Rădoi: "În aceste două partide nu am câştigat doar 6 puncte, ci 10 aş spune eu, pentru că alte meciuri din grupă s-au încheiat la egalitate"

Selecționerul a precizat că cele 6 puncte câștigate de România în partidele cu Islanda și Liechtenstein valoarează, de fapt 10 puncte.
"În aceste două partide nu am câştigat doar 6 puncte, ci 10 aş spune eu, pentru că alte meciuri din grupă s-au încheiat la egalitate şi am câştigat şi de acolo câte două puncte. Dacă vom câştiga şi în Macedonia, atunci încercăm să stabilim lucrurile pentru locul doi. Cu Macedonia de Nord va fi un meci mult mai dificil decât acestea două. Vom întâlni o echipă bună care şi-a impus jocul şi ritmul cu Islanda", a adăugat selecţionerul.
România își continuă parcursul în preliminarii miercuri, contra Macedoniei de Nord, pe Tose Proeski Arena din Skopje (21:45). Tricolorii au urcat pe locul 3 în grupă, devansând Macedonia de Nord. Sunt la 3 puncte distanță de Germania și un punct în spatele Armeniei.
Cupa Mondială FIFA
Kane, după ce a stabilit un record care probabil nu va fi doborât vreodată: "Sunt foarte mulţumit"
ACUM O ORĂ
Cupa Mondială FIFA
Robert Lewandowski, eliminat de la Mondial, cu gândul la următorul turneu final: "Fizic, nu mă tem"
ACUM O ORĂ